αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑMr. Pengu: Η startup που κάνει «πρεμιέρα» στην Αθήνα, και σου φέρνει οτιδήποτε θέλεις στην πόρτα σου

Mr. Pengu: Η startup που κάνει «πρεμιέρα» στην Αθήνα, και σου φέρνει οτιδήποτε θέλεις στην πόρτα σου

Μια νέα εφαρμογή θα κάνει «πρεμιέρα» στην Αθήνα μέχρι το τέλος του μήνα. Το όνομα της είναι Mr. Pengu. Τι μπορεί να κάνει με απλά λόγια ένας χρήστης μέσα από την εφαρμογή: Να παραγγείλει οτιδήποτε θέλει (π.χ. φαγητό ή κάποιο γκάτζετ) από οποιοδήποτε φυσικό κατάστημα, και η παραγγελία να έρθει στην πόρτα του.

Το αίτημα του εκάστοτε χρήστη φτάνει στα «κεντρικά» του Mr. Pengu. Και από εκεί, μέσα από το δίκτυο διανομέων που έχει η εταιρία, ξεκινά η διαδικασία για την παραλαβή του προϊόντος από το κατάστημα, και η παράδοση του στο σημείο που βρίσκεται ο χρήστης-πελάτης.

Ο χρήστης μπορεί να παραγγείλει προϊόντα σε ακτίνα 30 χιλιομέτρων από το σημείο στο οποίο βρίσκεται. Χρησιμοποιώντας απλά το smartphone του.

Μπορείς ζητήσεις ό,τι θες όλο το 24ωρό και από όποιο φυσικό κατάστημα θες (αρκεί να είναι ανοιχτό).Η πλατφόρμα δεν συνεργάζεται με συγκεκριμένα μαγαζιά, όπως έχουμε δει σε άλλα αντίστοιχα apps.

Εκτός από τις μικροαγορές μπορείς να του ζητήσεις να μεταφέρει έγγραφα ή μπορούν οι γονείς σου από την Καλλιθέα να σου στείλουν το γνωστό ταπεράκι με τον αγαπημένο σου μουσακά στο Μαρούσι. Η εφαρμογή υποστηρίζει ακόμα και μεταφορά χρημάτων. Επίσης, έχεις ξεκάθαρη εικόνα για το που είναι ο οδηγός και πότε πλησιάζει στον χώρο σου, όπως επίσης έχεις και την δυνατότητα να επικοινωνήσεις μαζί του. Τέλος, μπορείς να πληρώσεις ηλεκτρονικά ή με μετρητά κατά την παράδοση της παραγγελίας.

Και ποιοι θα κάνουν τις παραδόσεις των προϊόντων; Σύμφωνα με τις πληροφορίες του It’s Possible, ο στόλος του Mr. Pengu θα απαρτίζεται από διανομείς οι οποίοι θα υπογράφουν σύμβαση με την εταιρία και θα έχουν σταθερό μισθό. Δεν θα είναι, δηλαδή, κάποιου είδους freelancers.

Να σημειώσουμε επίσης ότι κάθε χρήστης θα χρεώνεται με 1,25 ως περίπου 6 ευρώ επιπλέον από το κανονικό κόστος της παραγγελίας του. Αυτή είναι η προμήθεια που θα παίρνει το App για να έχει τα απαιτούμενα έσοδα.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 4 =