αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑMr Jumbo: «Χωρίς καταναλωτές δεν υπάρχει πάρτι»- Οι απαισιόδοξες προβλέψεις του

Mr Jumbo: «Χωρίς καταναλωτές δεν υπάρχει πάρτι»- Οι απαισιόδοξες προβλέψεις του

Χωρίς καταναλωτές… δεν υπάρχει πάρτι, ανέφερε ο επικεφαλής και βασικός μέτοχος των Jumbo, Απόστολος Βακάκης κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων του ομίλου το 2023.

Αναφερόμενος στις πληθωριστικές πιέσεις, είπε ότι μαθηματικά είναι βέβαιο ότι αυτό θα οδηγήσει σε μια μη βιώσιμη κατάσταση. Κάθε μέρος στην εφοδιαστική αλυσίδα πρέπει να προσπαθήσει με κάθε τρόπο να κλείσει την ψαλίδα.

Όπως είπε, η στρατηγική της αλυσίδας Jumbo είναι να σέβεται τον καταναλωτή. Και «όποιο όφελος από την ομαλοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας το επιστρέφουμε στον καταναλωτή».

Σύμφωνα με τον κ. Βακάκη, «όλοι ξέρουμε ότι η αβεβαιότητα είναι μπροστά μας, απλά τη δεδομένη στιγμή διανύουμε τον μήνα του μέλιτος», ενώ στάθηκε μεταξύ άλλων στις εκλογές, την έλλειψη προσωπικού, καθώς και στην αδυναμία του καταναλωτή να διασφαλίσει πιστώσεις.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν θέλουμε να σπαταλήσουμε τον εαυτό μας σε ακριβά projects γιατί αυτό θα ήταν η αρχή του τέλους».

Ο κ. Βακάκης ανέφερε πως, λαμβάνοντας υπόψη το εξαιρετικό ξεκίνημα της χρονιάς εκτιμά ότι κατά το 2023: Oι πωλήσεις θα σημειώσουν αύξηση κατά +15%. Ωστόσο, δεδομένου ότι οι καταναλωτές δεν αντέχουν άλλο λόγω ακρίβειας, προτίθεται να δεχθεί μείωση στο μικτό περιθώριο, στο 54%.

Παρομοίασε, δε, τις επιδόσεις της Jumbo ως ‘’ηλιοφάνεια’’ σε ένα γκρίζο, πολύπλοκο και ασταθές πληθωριστικό περιβάλλον, που επιβαρύνει την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών.

«Κάθε είδους κόστους έγινε υπερβολικό. Στην ενέργεια, τις πρώτες ύλες, το κόστος εργασίας. Κάθε ένδειξη ομαλοποίησης της αγοράς πρέπει να γίνεται αντιληπτή από τους καταναλωτές. Πρέπει να τους σεβόμαστε και αυτό είναι ξεκάθαρο αφού χωρίς καταναλωτές δεν έχει… πάρτι», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βακάκης.

Σε κάθε περίπτωση, εάν επιβεβαιωθεί η εκτιμώμενη πρόβλεψη των πωλήσεων, τα κέρδη του Ομίλου εκτιμάται ότι θα κυμανθούν μεταξύ 270 εκατ. ευρώ και 275 εκατ. ευρώ το 2023.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − seven =