αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑMr Jumbo: Η Ελλάδα κινείται με ρυθμούς «παραπληγικού σαλιγκαριού»- Το παράδειγμα της… αποτυχημένης Μυκόνου

Mr Jumbo: Η Ελλάδα κινείται με ρυθμούς «παραπληγικού σαλιγκαριού»- Το παράδειγμα της… αποτυχημένης Μυκόνου

Δηλώσεις που αναμφίβολα τραβούν τα βλέμματα, έκανε ο Απόστολος Βακάκης, επικεφαλής της Jumbo, στη σημερινή έκτακτη ΓΣ των μετόχων της εταιρείας. Πρόκειται άλλωστε για έναν επιχειρηματία που συχνά προκαλεί αίσθηση με τα όσα δηλώνει.

Τώρα, ο κ. Βακάκης δήλωσε ότι η Ελλάδα εκπέμπει επενδυτική αισιοδοξία αλλά στην πραγματικότητα κινείται με ρυθμούς «παραπληγικού σαλιγκαριού».

Παράλληλα, σχολίασε την πολιτική των επιδομάτων και των μέτρων στήριξης αναφέροντας πως «το να μοιράζεις τα λεφτά των άλλων είναι εύκολο, αλλά αυτό κάποτε τελειώνει».

Ο ίδιος παρέθεσε επίσης το παράδειγμα της… αποτυχημένης Μυκόνου: «Λένε πως να μαντεύεις το μέλλον είναι μάταιο. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να προνοείς. Αυτό είναι και το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας, με αποτέλεσμα εκεί που νομίζεις ότι έχεις επιτυχία, τελικά αποτυγχάνεις. Δείτε το παράδειγμα της Μυκόνου, ένα νησί με τεράστια ανάπτυξη αλλά χωρίς αντίστοιχη βελτίωση των υποδομών. Πρώτα έγινε οικονομικά απρόσιτη για τους Έλληνες και μετά οι ξένοι διαπίστωσαν ότι αυτό που προσφέρει για τα χρήματα που δίνουν, είναι μη ανταγωνιστικό και επέλεξαν άλλους προορισμούς. Έπρεπε να προνοήσουν αυτό που συνέβη. Δεν το έκαναν και έτσι η επιτυχία σταδιακά εξελίχθηκε σε αποτυχία. Το ίδιο και με την Ελλάδα. Εκπέμπουμε επενδυτική προδιάθεση και επενδυτική αισιοδοξία, αλλά κινούμαστε με ρυθμούς παραπληγικού σαλιγκαριού. Πώς θα ανταγωνιστούμε άλλες χώρες; Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως πρέπει να κινηθούμε πιο γρήγορα. Να αυξήσουμε την παραγωγικότητα για να μπορούμε να μοιράζουμε τα οφέλη. Το να μοιράζεις τα λεφτά των άλλων είναι εύκολο, αλλά αυτό κάποτε τελειώνει. Πρέπει να γίνει αντιληπτό πως η οικονομία πρέπει να μείνει έξω από το πολιτικό παιχνίδι».

Επιπλέον ο ίδιος τόνισε: «Το πιο σημαντικό είναι η προσπάθεια να γεφυρώσουμε το εισόδημα του καταναλωτή με τις τιμές που καλείται να πληρώσει. Οσο αυτό το κομμάτι δεν αποτελεί εθνικό σκοπό- δηλαδή να μην κερδίσουμε σε βάρος του καταναλωτή- θα μπούμε σε μεγάλα προβλήματα. Τα βλέπουμε αλλά δεν μπορούμε να τα αντιληφθούμε. Αντί σύνεσης επικρατεί στην αγορά το ποιος πρώτος θα πάρει τα λεφτά του καταναλωτή».

Ο κ. Βακάκης είπε επίσης πως η ελληνική οικονομία θα μπει σε μεγάλα προβλήματα αν δεν αντιμετωπιστεί η κερδοσκοπία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + nine =