αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑMove fast and break things; Ο συνιδρυτής της Airbnb λέει ότι πρέπει να αναπτυχθείς αργά (ΒΙΝΤΕΟ)

Move fast and break things; Ο συνιδρυτής της Airbnb λέει ότι πρέπει να αναπτυχθείς αργά (ΒΙΝΤΕΟ)

Ίσως μια από τις πιο γνωστές φράσεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας είναι το περίφημο «Move fast and break things». Το έχει πει ο Mark Zuckerberg. Θέλοντας ουσιαστικά να εξηγήσει, ότι στην εποχή μας που όλα αλλάζουν πολύ γρήγορα, πρέπει και εσύ να κινηθείς γρήγορα, ακόμα κι αν χρειαστεί να πάρεις ρίσκα ή να κάνεις λάθη. Η μεγάλη ταχύτητα, μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Έχει ενδιαφέρον το σύντομο απόσπασμα που θα δείτε παραπάνω και είναι από πρόσφατη ομιλία του συνιδρυτή της Airbnb, Brian Chesky. Στο οποίο, ο ίδιος παραθέτει… την αντίθετη άποψη. Όπως σημειώνει, πρέπει να γίνεις πλούσιος με αργό τρόπο και να επικεντρωθείς στο να φτιάξεις ένα αγαπητό προϊόν. Ένα προϊόν που θα δημιουργήσει μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες. Η διαδικασία πρέπει να γίνει αργά.

Σε αυτό το σενάριο βέβαια, υπάρχει ένα πρόβλημα όπως παραδέχεται και ο ίδιος. Συνήθως, οι επενδυτές δεν θέλουν αυτή την αργή ανάπτυξη. Θέλουν να γίνουν όλα πιο γρήγορα. Όμως, όπως έχει διαπιστώσει ο Chesky, οι πραγματικά έξυπνοι επενδυτές θα το κατανοήσουν αν επιλέξεις να κάνεις αργά και προσεκτικά βήματα και θα είναι μαζί σου.

Δίνει και ένα ακόμα tip: «Ποτέ δεν λάβαμε χρήματα, από κάποιο επενδυτή που να δεν έχει ιδρύσει ή ‘τρέξει’ μια επιχείρηση». Ο λόγος είναι ότι οι άνθρωποι που έχουν ιδρύσει ή διαχειριστεί μια εταιρία, μπορούν να καταλάβουν καλύτερα έναν νέο επιχειρηματία και να μην εστιάζουν υπερβολικά στη γρήγορη ανάπτυξη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 2 =