αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑModerna: Ανακοίνωσε 94% αποτελεσματικότητα για το εμβόλιο της. «Τρέχει» τις διαδικασίες έγκρισης

Moderna: Ανακοίνωσε 94% αποτελεσματικότητα για το εμβόλιο της. «Τρέχει» τις διαδικασίες έγκρισης

Τα τελικά αποτελέσματα από τις δοκιμές του εμβολίου της Moderna κατά της Covid-19 επιβεβαιώνουν ότι έχει 94,1% αποτελεσματικότητα και κανένας από όσους εμβολιάστηκαν δεν παρουσίασε κάποια βαριά ασθένεια, λέει η εταιρεία, ξεκινώντας τη διαδικασία έγκρισης από τις ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο.

Η αμερικανική εταιρεία ξεκινάει να υποβάλλει τα δεδομένα της στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, της Ευρώπης και του Ηνωμένου Βασιλείου για άδεια έκτακτης ανάγκης.

«Τα θετικά δεδομένα από την πρώτη ανάλυση επιβεβαιώνουν την ικανότητα του εμβολίου μας να προλαμβάνει τον COVID-19 με 94,1% αποτελεσματικότητα και κυρίως, την ικανότητα να προλαμβάνει στο 100% την σοβαρή νόσηση από COVID-19. Πιστεύουμε ότι το εμβόλιό μας θα προσφέρει ένα νέο και ισχυρό εργαλείο που μπορεί να αλλάξει την πορεία αυτής της πανδημίας και να συμβάλλει στη μείωση των σοβαρών περιπτώσεων, της νοσηλείας και των θανάτων,» δήλωσε ο Stéphane Bancel, Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna.

Ακόμα, αναμένει από τη Διοίκηση Τροφίμων και Φαρμάκων στις ΗΠΑ να εξετάσει το αίτημά της, κατά τη συνεδρίασή της στις 17 Δεκεμβρίου, δήλωσε η Moderna.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 1 =