αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΗ 19χρονη Ελληνίδα που ζει στη Νέα Υόρκη και έχει φτιάξει το δικό της brand ρούχων

Η 19χρονη Ελληνίδα που ζει στη Νέα Υόρκη και έχει φτιάξει το δικό της brand ρούχων

Τελικά, υπάρχει αυτό που ονομάζουν «Αμερικανικό όνειρο»; Πάντως αν υπάρχει, στην εποχή μας είναι λίγο πιο συγκεκριμένο. Αφού στην άλλη άκρη του Ατλαντικού βλέπουμε συχνά ανθρώπους πολύ νεαρής ηλικίας, να ξεκινούν ένα δικό τους project και καταφέρνουν να φτάσουν στην επιτυχία. Αρκετοί από αυτούς μάλιστα γίνονται εκατομμυριούχοι και μπαίνουν σε «χρυσές» λίστες όπως αυτή του Forbes.

Πως είναι όμως να ξεκινάς ένα δικό σου project στις ΗΠΑ, σε μικρή ηλικία; Μια 19χρονη Ελληνίδα το κάνει, αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Η Δέσποινα Κώτσης έχει ξεκινήσει το MINX. Είναι το δικό της brand ρούχων. Με την ίδια να κάνει όλο τον σχεδιασμό των προϊόντων. Τώρα μιλά στο It’s Possible για το πως προέκυψε η ιδέα της, πως αντιμετωπίζουν στις ΗΠΑ μια νεαρή businesswoman, ενώ περιγράφει και τι είχε συμβεί πριν λίγο καιρό όταν η διάσημη ηθοποιός Nia Vardalos είχε εκφράσει τον θαυμασμό της στα social media σχετικά με τα ρούχα της MINX.

Να πάρουμε το story από την αρχή: Πως βρέθηκες στις ΗΠΑ και πως έχεις καταφέρει να μιλάς τόσο καλά Ελληνικά, χωρίς να έχεις μεγαλώσει στην Ελλάδα;

Είμαι δεύτερης γενιάς ελληνοαμερικανίδα. Η πρώτη γλώσσα μου ήταν τα ελληνικά. Επίσης, πήγα σε ελληνικό απογευματινό σχολείο εδώ στις ΗΠΑ. Βασικά, η ελληνική γλώσσα ποτέ δεν έχει λείψει από το σπίτι μας.

Πως προέκυψε η ιδέα για το brand σου και τι σημαίνει το όνομα του;

Έψαχνα ένα μικρό όνομα και ασυνήθιστο για την εταιρεία μου και το βρήκα, είναι το «MINX». Minx σημαίνει νέα κοπέλα, «πεταχτή» αλλά που παράλληλα έχει και αξιοπρέπεια. Μου θύμισε τον εαυτό μου, και έτσι επέλεξα αυτό το όνομα.

Θυμάμαι από πολύ μικρή ηλικία που ήμουν ότι αγαπούσα πολύ τη μόδα! Μια καλοκαιρινή μέρα λοιπόν, εκεί που καθόμουν στην αυλή του σπιτιού μου, μου ήρθε στο μυαλό να κάνω κάτι δικό μου. Και δεν ήθελα να μείνει σαν όνειρο απλά, αλλά ήθελα να το πραγματοποιήσω, Κάπως έτσι δημιούργησα την εταιρεία μου «Minx New York».

Πως αντιμετωπίζουν στις ΗΠΑ μια businesswoman που είναι μόλις 19 ετών; Τι λένε φίλοι και γνωστοί, και γενικότερα πως αντιμετωπίζει όλη η κοινωνία τους νεαρούς επιχειρηματίες;

Όλοι με υποστηρίζουν και μάλιστα αντλώ ιδιαίτερη αγάπη από την ελληνική κοινότητα. Εδώ είναι αρκετά συνηθισμένο να βλέπεις άτομα 19 ή 20 ετών να ξεκινούν τα δικά τους projects. Ειδικά σε περιοχές όπως η Νέα Υόρκη όπου μένω, αυτό είναι ακόμα πιο έντονο. Δεν είναι τυχαίο ότι την Νέα Υόρκη την αποκαλούν «Land of Dreams». Ελπίζω να βοηθήσω και εγώ από την πλευρά μου, και μέσα από το δικό μου story να εμπνευστούν και άλλοι νέοι έτσι ώστε να ξεκινήσουν κάτι δικό τους.

Τι μπορεί να βρει κάποιος στο brand σου;

Μπορεί να βρει διάφορα προϊόντα. Εστιάζοντας κυρίως στις μπλούζες και τα καπέλα. Τα οποία τα δημιουργώ μόνη μου. Τα ρούχα μου μπορούν όλοι να τα δούν και να τα παραγγείλουν στο site μου που ονομάζεται: minxnewyork.com.

Ποια είναι η διαδικασία βήμα-βήμα για να φτιαχτεί ένα ρούχο;

Πρώτα μου έρχεται η ιδέα, μετά ζωγραφίζω το σχέδιο που έχω σκεφτεί . Στη συνέχεια βάζω την ζωγραφιά σε ρούχα και γίνεται μια μπλούζα!

Πέρυσι, αν δεν κάνω λάθος, η διάσημη ηθοποιός Nia Vardalos είχε ανεβάσει στα social media μια φωτογραφία με κάποιο ρούχο σου; Τι ακριβώς είχε γίνει τότε;

Η διάσημη ηθοποιός με βρήκε στο Instagram και με έκανε repost και tweet. Αγόρασε ρούχα μου και ανέβασε φωτογραφίες στα social media. Μου έδωσε διπλή χαρά. Από τη μια χάρηκα που η Νια ενθουσιάστηκε τα ρούχα μου τόσο πολύ, και από την άλλη χάρηκα που μια υπέροχη ελληνίδα με υποστήριξε .

Σε 10 χρόνια από σήμερα, δηλαδή στα 29 σου, θα φανταζόσουν τον εαυτό σου να ζει και να εργάζεται στην Ελλάδα; Αν υπήρχαν οι κατάλληλες προϋποθέσεις

Μέχρι τότε, έχουμε πολύ καιρό μπροστά μας. (γέλια) Εύχομαι να με αξιώσει ο Θεός να συνεχίσω αυτό το project που αγαπάω και να συνεχίσει να μεγαλώνει η επιχείρηση μου.

Πάντως, ένα είναι σίγουρο: όπου και να βρίσκομε, την Ελλάδα την έχω στην καρδιά μου και πάντα θα είναι μαζί μου!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + 19 =