αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑMini: Η βρετανική μάρκα γιορτάζει την παραγωγή 3.000.000 οχημάτων στο εργοστάσιο της Οξφόρδης

Mini: Η βρετανική μάρκα γιορτάζει την παραγωγή 3.000.000 οχημάτων στο εργοστάσιο της Οξφόρδης

Η βρετανική μάρκα Mini, γιορτάζει ένα σημαντικό ορόσημο στη σύγχρονη ιστορία της. Τρία εκατομμύρια Mini, κατασκευάσθηκαν από το εργοστάσιο της Οξφόρδης από το 2001.

Το 3 εκατομμυριοστό όχημα είναι ένα Mini John Cooper Works Clubman. Το 80% της παραγωγής της Οξφόρδης προορίζεται για εξαγωγή ανά τον κόσμο. Το ορόσημο συμπίπτει με τα ‘100 χρόνια BMW’ και τη 15η χρονιά παραγωγής Mini.

Το Mini John Cooper Works Clubman, είναι η πρώτη εκδοχή που συνδυάζει τις πρόσφατες αναβαθμίσεις επιδόσεων της John Cooper Works με ένα νέο σύστημα τετρακίνησης AWD ALL4.

Το 2001 κατασκευάζονταν περίπου 300 αυτοκίνητα την ημέρα ενώ τώρα ο ρυθμός παραγωγής έχει φτάσει τα 1.000 αυτοκίνητα την ημέρα. Απασχολούνται 4.500 εργαζόμενοι και παράγεται ένα Mini σχεδόν κάθε λεπτό. Το 80% της παραγωγής εξάγεται σε πάνω από 110 αγορές σε όλο τον κόσμο.

4204435770Όπως σημειώνει το in2life.gr, οι πωλήσεις, τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και διεθνώς, ενισχύονται συνεχώς τα τελευταία 15 χρόνια. Τρία βρετανικά εργοστάσια συμβάλλουν στην παραγωγή – το Hams Hall κοντά στο Birmingham κατασκευάζει κινητήρες, ενώ στο Swindon κατασκευάζονται πρεσαριστά πάνελ αμαξώματος και υπο-μονάδες. Στην Οξφόρδη ολοκληρώνεται η δημιουργία αμαξωμάτων μαζί με τη βαφή και την τελική συναρμολόγηση.

Από το 2000 1,75 δις. λίρες έχουν επενδυθεί από το BMW Group και στα τρία εργοστάσια ενώ η Οξφόρδη περιλαμβάνει ένα προηγμένο βαφείο, μία εγκατάσταση υψηλής τεχνολογίας για την παραγωγή αμαξωμάτων, νέα αίθουσα τελικής συναρμολόγησης, νέο κέντρο logistics, Κέντρο Quality & Engineering και τη MINIcademy, όπου εκπαιδεύονται οι μαθητευόμενοι του εργοστασίου.

Η Οξφόρδη, που αποτελεί την καρδιά και τον κόμβο παραγωγής Mini, έχει πλούσια ιστορία στην παραγωγή κινητήρων. Κατασκευάζει αυτοκίνητα από το 1913 όταν ο διάσημος σχεδιαστής, επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος William Morris (μετέπειτα Λόρδος Nuffield), κατασκεύασε το πρώτο του αυτοκίνητο, ένα “Bullnose” Morris, κοντά στη σημερινή, προηγμένη εγκατάσταση της Mini..

Το κλασικό Mini που σχεδιάστηκε από τον Sir Alec Issigonis και λανσαρίστηκε το 1959, έφερε την επανάσταση στον κόσμο του αυτοκινήτου και κατασκευαζόταν στην Οξφόρδη μέχρι το 1968 με μέγιστη απόδοση 94.889 αυτοκινήτων το διάστημα 1966-1967.

Τα μοντέλα που παράγονται σήμερα στο εργοστάσιο της Οξφόρδης περιλαμβάνουν τρίθυρα και πεντάθυρα, το Mini Clubman και το πρώτο all-wheel drive μοντέλο All4 και το σπορ MINI John Cooper Works.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − sixteen =