αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑMillennials: Η «γενιά της κρίσης» έχει αρχίσει να κερδίζει πολλά χρήματα. Στις ΗΠΑ σημειώνουν ρεκόρ αύξησης στην περιουσία τους

Millennials: Η «γενιά της κρίσης» έχει αρχίσει να κερδίζει πολλά χρήματα. Στις ΗΠΑ σημειώνουν ρεκόρ αύξησης στην περιουσία τους

Μπορεί η γενιά των Millennials να μπήκε στην αγορά εργασίας μέσα στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, αλλά τώρα φαίνεται ότι ανατρέπει τα δεδομένα. Έστω κάποιοι από αυτούς.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι Millennials, ηλικίας από 28 έως 43 ετών σήμερα, έχουν σημειώσει ρεκόρ αύξησης στην περιουσία τους. Πιο συγκεκριμένα, εκείνοι που ήταν 23 έως 38 ετών το 2019 διπλασίασαν την περιουσία τους (κατά 101%) έως το τέλος του 2023, σύμφωνα με το think tank Center for American Progress.

Αυτή η αύξηση θεωρείται πρωτοφανής, καθώς έρχεται μετά από μια περίοδο στασιμότητας που είχαν βιώσει οι νέοι Αμερικανοί πριν από την πανδημία.

Ωστόσο, η γενιά αυτή αντιμετωπίζει δυσανάλογα υψηλά φοιτητικά δάνεια και κατηγορήθηκε για το ότι ξοδεύει τα χρήματά της σε περιττές πολυτέλειες, αντί να επενδύει π.χ. σε ακίνητα. Εντυπωσιακό είναι ότι η αύξηση της περιουσίας τους σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και μετά- κατά τη διάρκεια μιας περιόδου οικονομικής ύφεσης που συνήθως επηρεάζει αρνητικά τους νεότερους εργαζομένους, σύμφωνα με το Business Insider.

«Η πανδημία και η ισχυρή στήριξη που παρείχαμε στις οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων των νέων, μέσω επιδομάτων, αναστολής πληρωμών φοιτητικών δανείων και άλλων, βοήθησε στην αρχική αύξηση της περιουσίας των νεότερων Αμερικανών», εξήγησε ο Brendan Duke, συντάκτης της έρευνας. «Διατηρήσαμε αυτήν την ανοδική τάση της περιουσίας μέσω μιας ισχυρής αγοράς εργασίας, η οποία προσελκύει νέους εργαζομένους και παρέχει ισχυρή αύξηση μισθών κατά την έναρξη της καριέρας τους», πρόσθεσε.

Όλα αυτά βεβαίως σε μια εποχή, όπου υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποκτήσεις εισόδημα, ακόμα και από το δωμάτιο του σπιτιού σου. Με τα τεχνολογικά εργαλεία που είναι διαθέσιμα. Θυμήσου το άρθρο: Επτά τρόποι για να βγάλεις χρήματα χωρίς να πληρώσεις τίποτα.

Επίσης μπορείς να διαμένεις ακόμα και στην Ελλάδα, αλλά να δουλεύεις remote για εταιρίες του εξωτερικού. Με πολύ καλύτερους μισθούς από τα εγχώρια δεδομένα. Θυμήσου και την συνέντευξη: Η Κάτε Χανιώτη δουλεύει remote από το σπίτι της στου Γκύζη για εταιρία στο Ντουμπάι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 4 =