αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑMicrosoft Teams: Νέα δυνατότητα live share

Microsoft Teams: Νέα δυνατότητα live share

Η Microsoft προσθέτει μια νέα δυνατότητα Live Share στο Microsoft Teams, η οποία θα επιτρέπει στους συμμετέχοντες να ξεκινούν τη συν-επεξεργασία ή τη συν-δημιουργία κατά τη διάρκεια των συναντήσεων του Teams. Το Live Share θα είναι διαθέσιμο μέσω εφαρμογών που ενσωματώνονται στο Microsoft Teams, προσφέροντας περισσότερες διαδραστικές συναντήσεις που υπερβαίνουν την απλή κοινή χρήση οθόνης.

Οι προγραμματιστές στα Frame.io, Hexagon, Skillsoft, MakeCode, Accenture, Parabol και Breakthru πειραματίζονται επί του παρόντος με εφαρμογές που χρησιμοποιούν τη νέα λειτουργία Live Share. Η Hexagon δημιούργησε ένα πρωτότυπο εφαρμογής που χρησιμοποιεί το Live Share στο Microsoft Teams για να επιτρέπει στους μηχανικούς να μεγεθύνουν, να σχολιάζουν και να επεξεργάζονται τρισδιάστατα μοντέλα σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης Teams.

Η Microsoft προσφέρει και ενσωμάτωση Whiteboard στο Microsoft Teams, η οποία περιλαμβάνει παρόμοιες εμπειρίες συν-δημιουργίας και συν-επεξεργασίας με το Live Share. Η Microsoft χρησιμοποιεί το Fluid Framework της για να βοηθήσει στην ενίσχυση αυτού του νέου Microsoft Teams Live Share. Το Fluid Framework έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργούν περισσότερες κοινόχρηστες και διαδραστικές υπηρεσίες και εφαρμογές στο web, και η Microsoft χρησιμοποιεί το Fluid ως μέρος της ενσωμάτωσης στοιχείων Loop στο Teams και το Outlook.

Επίσης, οι προγραμματιστές θα μπορούν σύντομα να ξεκινήσουν τη δημιουργία Loop components. Οι υπάρχουσες Adaptive Cards θα μπορούν να εξελιχθούν σε Loop components χάρη σε ένα developer preview που η Microsoft λέει ότι θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα.

Το αρχικό όραμα της Microsoft για το Fluid Framework της ήταν να μετατρέψει αυτά τα live blocks περιεχομένου στο μέλλον των Office εγγράφων και της συνεργασίας. Αυτό δεν είναι δυνατό χωρίς ισχυρή υποστήριξη από προγραμματιστές και, τους επόμενους μήνες, θα έχουμε μια καλύτερη ιδέα για το πώς ακριβώς οι εφαρμογές θα αρχίσουν να ενσωματώνουν Loop components.

Πηγή: secnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + 3 =