αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑMGallery: Το νέο πολυτελές ξενοδοχείο που έρχεται στο κέντρο της Αθήνας

MGallery: Το νέο πολυτελές ξενοδοχείο που έρχεται στο κέντρο της Αθήνας

Την κυριαρχία του στο κέντρο της πρωτεύουσας επισφραγίζει πλέον ο όμιλος Λάμψα, ο οποίος πέρα από το έλεγχο των πολυτελών μονάδων Μεγαλη Βρετανία και King George φέρνει στη χώρα ένα ακόμα luxury brand, το ΜGallery, στο νέο King’s Palace.

Συγκεκριμένα από τον Δεκέμβριο του 2018 ο ξενοδοχειακός όμιλος θα ξεκινήσει την συνεργασία του με την Accor Hotels για την μακροχρόνια μίσθωση του ιστορικού ξενοδοχείου King’s Palace, ιδιοκτησίας του Αλληλοβοηθητικού Ταμείου Πρόνοιας Πρώην Εργαζομένων Α.Τ.Ε.», στη συμβολή των οδών Κριεζώτου και Πανεπιστημίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της «Εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε.», η Λάμψα προχώρησε σε συμφωνία με τον διεθνή ξενοδοχειακό όμιλο Accor Hotels, για την ανάληψη της διαχείρισης του ξενοδοχείου, με την εμπορική επωνυμία MGallery. Η σύμβαση έχει διάρκεια 25 ετών και περιλαμβάνει βασική αμοιβή διαχείρισης επί των εσόδων και αμοιβή επίτευξης στόχων.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Λάμψα τον Δεκέμβριο του 2017 εκμίσθωσε το 9όροφο King’s Palace για 30 έτη από το Αλληλοβοηθητικό Ταμείο Πρόνοιας Πρώην Εργαζομένων ΑΤΕ, με ετήσιο μίσθωμα 1,2 εκατ. ευρώ και μάλιστα προσαυξημένο κατά 25%εφόσον ο τζίρος υπερβεί τα 9 εκατ. ευρώ. Όπως είχε διευκρινιστεί κατά την ανακοίνωση της εκμίσθωσης η επένδυση για την ανακατασκευή ανακαίνιση του ακινήτου θα απορροφήσει περί τα 20 εκατ. ευρώ. Το νέο ξενοδοχείο θα είναι επιπέδου πέντε αστέρων, θα περιλαμβάνει 175-195 δωμάτια και σουίτες.Η επαναλειτουργία του King’s Palace αλλάζει τα δεδομένα στην κεντρική πλατεία των Αθηνών αφού μετά από χρόνια προστίθεται μια μονάδα πολυτελείας στην πάνω πλευρά της πλατείας διαμορφώνοντας έναν ισχυρότατο πυρήνα για τον Όμιλο στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Να σημειωθεί ότι η Accor Hotels(Novotel, Sofitel κ.ά) είναι ένας Ξενοδοχειακός Όμιλος που καταγράφει πάνω από 50 χρόνια λειτουργίας ανά τον κόσμο και έχει υπό την «ομπρέλα» του περισσότερα από 4.500 ξενοδοχεία, resorts και κατοικίες σε 100 διαφορετικές χώρες. Όσο για το brand MGallery είναι ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα παγκοσμίως για την απέριττη αισθητική τους και την προσφορά μοναδικής εμπειρίας φιλοξενίας. Προστίθεται, δε, στη λίστα των μεγάλων ξενοδοχειακών brand που τα τελευταία χρόνια έχουν ανοίξει πύλες στην Αθήνα, με συνέργειες με εγχώριους ομίλους ή με άμεσες επενδύσεις (Four Seasons, Grand Hyatt, Mariott).

Την προηγούμενη χρονιά ο όμιλος της Αccor Hotels είχε επεκτείνει την παρουσία του στην Ελλάδα, φέρνοντας ένα από τα πιο γνωστά brands του, το σήμα ibis Styles, στο Ηράκλειο της Κρήτης χωρίς τα σχέδιά του για τον ελληνικό τουρισμό να σταματούν εκεί. Το σήμα της Ibis αναμένεται να μπει και στο νέο ξενοδοχείο που ετοιμάζεται επί των οδών Μάρνης και Πατησίων απέναντι από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου βρισκόταν το θέατρο Αθήναιον. Ο όμιλος υπέγραψε το προηγούμενο καλοκαίρι σύμβαση με την «Τριάντειο Επαγγελματική και Βιομηχανική Σχολή Πατρών» στην οποία ανήκει το οικόπεδο για μακροχρόνια μίσθωση (25 χρόνια με δικαίωμα παράτασης για άλλα 25) και το ξενοδοχείο δυναμικότητας 377 κλινών αναμένεται να λειτουργήσει στα τέλη του 2018 με την επένδυση να φτάνει τα 30 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Insider.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + 17 =