αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Meta απέλυσε 11.000 εργαζόμενους- Τα λόγια του Mark Zuckerberg

Η Meta απέλυσε 11.000 εργαζόμενους- Τα λόγια του Mark Zuckerberg

Σε απολύσεις- γίγας προχωρά ο κολοσσός Meta. Συγκεκριμένα, απολύει το 13% των εργαζομένων, δηλαδή περισσότερους από 11.000 υπαλλήλους.

«Σήμερα ανακοινώνω ορισμένες από τις πιο δύσκολες αλλαγές που έχουν γίνει στην ιστορία της Meta. Αποφάσισα να μειώσω το μέγεθος της ομάδας μας κατά 13% και να απολύσω περισσότερους από 11.000 από τους ταλαντούχους εργαζομένους» ανέφερε ο Zuckerberg στην επιστολή του προς τους υπαλλήλους του Facebook.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που απολύει εργαζομένους η Meta στη 18χρονη ιστορία της, ενώ το κύμα απολύσεων συμπληρώνουν αυτή την περίοδο το Twitter μετά την εξαγορά του από τον Elon Musk και η Microsoft.

«Όχι μόνο το διαδικτυακό εμπόριο έχει επιστρέψει σε παλαιότερες τάσεις, αλλά η μακροοικονομική ύφεση, ο αυξημένος ανταγωνισμός και η απώλεια διαφημίσεων οδήγησαν τα έσοδά μας πολύ χαμηλότερα των εκτιμήσεών μου», ανέφερε ο CEO της Meta , Mark Zuckerberg.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Wall Street Journal, σε συνάντησή του με τα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας, ο Zukerberg πήρε πάνω του τα επιχειρηματικά παραπατήματα της εταιρείας λέγοντας ότι η υπεραισιοδοξία του για την ανάπτυξη της εταιρείας οδήγησε σε υπερβολικές προσλήψεις.

«Έκανα λάθος και αναλαμβάνω την ευθύνη γι’ αυτό», πρόσθεσε.

Ο δισεκατομμυριούχος Zuckerberg υπογράμμισε την ανάγκη να γίνει πιο αποδοτική η εταιρεία ως προς τα κεφάλαια και δήλωσε ότι η Meta θα διοχετεύσει πόρους σε “τομείς ανάπτυξης υψηλής προτεραιότητας”, όπως η μηχανή ανακάλυψης τεχνητής νοημοσύνης, οι διαφημίσεις και οι επιχειρηματικές πλατφόρμες, καθώς και στο metaverse.

Η Meta θα καταβάλει αποζημίωση ίση με τον βασικό μισθό 16 εβδομάδων συν δύο επιπλέον εβδομάδων για κάθε έτος υπηρεσίας καθώς και όλα τα υπόλοιπα αδειών.

Η Meta ανέφερε ότι σχεδιάζει επίσης να μειώσει τις διακριτικές δαπάνες και να παρατείνει το πάγωμα των προσλήψεων μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2023.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − 3 =