αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑMeta: Ιστορικό ρεκόρ με αύξηση της κεφαλαιοποίησης κατά 197 δισ. δολάρια σε μια ημέρα

Meta: Ιστορικό ρεκόρ με αύξηση της κεφαλαιοποίησης κατά 197 δισ. δολάρια σε μια ημέρα

Πριν μόλις δύο χρόνια, ο ιδιοκτήτης της Facebook υπέστη τη μεγαλύτερη καταστροφή σε χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας του στην ιστορία της Wall Street.

Από τότε η εταιρεία έχει προχωρήσει τόσο πολύ, που με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων τριμήνου εντυπωσίασε τους επενδυτές, καθώς ο τεχνολογικός γίγαντας επικεντρώνεται στη μείωση του κόστους και στην αύξηση των κερδών.

Η μετοχή σημείωσε άνοδο 20% την Παρασκευή για να κλείσει στο ιστορικό υψηλό των 474,99 δολαρίων ανά μετοχή. Με αυτή την απόδοση, η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας αυξήθηκε κατά 197 δισεκατομμύρια δολάρια, τη μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία στην αγορά σε μια συνεδρίαση, επισκιάζοντας τα κέρδη 190 δισεκατομμυρίων δολαρίων που πραγματοποίησαν η Apple Inc. και η Amazon.com Inc. το 2022.

Η Meta, η οποία μείωσε τον αριθμό εργαζομένων κατά 22% το 2023, αποκάλυψε σχέδια για επαναγορά μετοχών 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ανακοίνωσε το πρώτο τρίμηνο μέρισμα την Πέμπτη, ένα σημάδι στους επενδυτές ότι έχει χρήματα να διαθέσει και έναν λόγο για να διατηρήσουν τις μετοχές στο χαρτοφυλάκιό τους.

Ενώ η εταιρεία κάνει μεγάλες περικοπές κόστους, συνεχίζει να δαπανά επιθετικά για τις εξελίξεις της τεχνητής νοημοσύνης, συγκεκριμένα στη γενετική τεχνητή νοημοσύνη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 − 1 =