αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑMeta: Θα ρίξει στο μισό τις μηνιαίες χρεώσεις σε Facebook και Instagram

Meta: Θα ρίξει στο μισό τις μηνιαίες χρεώσεις σε Facebook και Instagram

Η Meta Platforms προσφέρθηκε να μειώσει σχεδόν στο μισό τη μηνιαία συνδρομή για το Facebook και το Instagram στα 5,99 ευρώ από 9,99 ευρώ, αντίστοιχα, δήλωσε ανώτερο στέλεχος της εταιρείας, μια κίνηση που στοχεύει στην αντιμετώπιση των ανησυχιών τόσο των ρυθμιστικών αρχών προστασίας της ιδιωτικής ζωής όσο και των αντιμονοπωλιακών αρχών. Η κίνηση ήρθε εν μέσω αυξανόμενης κριτικής σχετικά με τη συνδρομητική υπηρεσία No-ads της Meta που κυκλοφόρησε στην Ευρώπη τον Νοέμβριο, η οποία σύμφωνα με τους επικριτές απαιτεί από τους χρήστες να πληρώσουν ένα τέλος για να διασφαλίσουν το απόρρητό τους.

Η Meta κυκλοφόρησε την υπηρεσία για να συμμορφωθεί με τον Νόμο για τις Ψηφιακές Αγορές (DMA) που περιορίζει την ικανότητά της να εξατομικεύει τις διαφημίσεις για τους χρήστες χωρίς τη συγκατάθεσή τους, βλάπτοντας όμως έτσι τη σημαντικότερη πηγή εσόδων της.

Η εταιρεία δήλωσε ότι το μοντέλο τελών επιδιώκει να εξισορροπήσει τις αντικρουόμενες απαιτήσεις μεταξύ της νομοθεσίας της ΕΕ για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και του νέου τεχνολογικού κανόνα DMA.

«Θέλαμε να επιταχύνουμε αυτή τη διαδικασία εδώ και αρκετό καιρό γιατί πρέπει να φτάσουμε σε μια σταθερή κατάσταση… έτσι προσφερθήκαμε να ρίξουμε την τιμή από 9,99 σε 5,99 για έναν μόνο λογαριασμό και 4 ευρώ για τυχόν επιπλέον λογαριασμούς», δήλωσε ο δικηγόρος της Meta, Τιμ Λαμπ, είπε σε ακρόαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Αυτό είναι μακράν το χαμηλότερο όριο του εύρους που κάθε λογικός άνθρωπος θα έπρεπε να πληρώνει για υπηρεσίες τέτοιας ποιότητας, και νομίζω ότι είναι μια σοβαρή προσφορά», είπε. «Η κανονιστική αβεβαιότητα αυτή τη στιγμή είναι εκεί έξω και πρέπει να διευθετηθεί γρήγορα», κατέληξε.

Η ημερήσια ακρόαση έχει ως στόχο να δώσει στους χρήστες και τρίτα μέρη της Meta την ευκαιρία να αναζητήσουν σαφήνεια σχετικά με τον τρόπο συμμόρφωσής της με τον DMA.

Η Meta έκανε τη μειωμένη προσφορά στις ρυθμιστικές αρχές νωρίτερα αυτό το έτος και τώρα βρίσκεται σε συζητήσεις με τις αρχές προστασίας δεδομένων, και συγκεκριμένα με την ιρλανδική ρυθμιστική αρχή, για το θέμα.

Οι χρήστες που συναινούν να παρακολουθούνται, λαμβάνουν μια δωρεάν υπηρεσία που χρηματοδοτείται από έσοδα από διαφημίσεις.

Σημειώνεται ότι οι εταιρείες που δεν συμμορφώνονται με τον DMA κινδυνεύουν με πρόστιμα έως και 10% του ετήσιου παγκόσμιου τζίρου τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − seven =