αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑMeta είναι το νέο όνομα του Facebook- Ανακοινώσεις έκανε ο Mark Zuckerberg

Meta είναι το νέο όνομα του Facebook- Ανακοινώσεις έκανε ο Mark Zuckerberg

Οι πληροφορίες που βλέπαμε όλο το προηγούμενο διάστημα επιβεβαιώθηκαν. Το Facebook αλλάζει όνομα και θα λέγεται Meta, όπως ανακοίνωσε ο Mark Zuckerberg. Μάλιστα, όπως σημείωσε ο ίδιος, η συγκεκριμένη ονομασία προέρχεται από… την Ελληνική λέξη «μετά» (beyond). Όπως είπε: «Για μένα, συμβολίζει ότι υπάρχουν πάντα περισσότερα να οικοδομήσουμε, και υπάρχει πάντα ένα επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία. Η δική μας είναι μια ιστορία που ξεκίνησε σε έναν κοιτώνα και ξεπέρασε οτιδήποτε φανταζόμασταν, και έγινε μια οικογένεια εφαρμογών που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να συνδεθούν μεταξύ τους».

«Σήμερα θεωρούμαστε μια εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά στο DNA μας είμαστε μια εταιρεία τεχνολογίας για να συνδέει ανθρώπους και το metaverse είναι το επόμενο σύνορο όπως ακριβώς ήταν η κοινωνική δικτύωση όταν ξεκινήσαμε», είπε ο ιδρυτής του κολοσσού. «Πιστεύουμε ότι το metaverse θα είναι ο διάδοχος του mobile internet».

Σε μια παρουσίαση από το σπίτι του, ο Zuckerberg περιέγραψε το όραμά του για το metaverse ως έναν ψηφιακό κόσμο στον οποίο οι χρήστες θα αισθάνονται ότι είναι ο ένας με τον άλλον και θα έχουν μια «αίσθηση παρουσίας» παρά το γεγονός ότι είναι πολύ μακριά. Η πλατφόρμα θα επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόζουν τα avatar και τους ψηφιακούς χώρους τους, διακοσμώντας ένα ψηφιακό γραφείο με φωτογραφίες, βίντεο, ακόμη και βιβλία.

«Όταν στέλνω στους γονείς μου ένα βίντεο με τα παιδιά μου, θα αισθάνονται ότι είναι ακριβώς τη στιγμή», είπε.

Ανακοίνωσε επίσης ότι το θέμα της εικονικής πραγματικότητας θα επηρεάσει και το Messenger Αυτό θα σημαίνει ότι θα μπορεί να πουλήσει κανείς εικονικά αγαθά και νέες οθόνες συζήτησης, ενώ θα υπάρξουν και περισσότερα παιχνίδια.

«Έχουμε αρχίσει να βλέπουμε νέες τεχνολογίες να καταφθάνουν σε πέντε με δέκα χρόνια», τόνισε ο διεθύνων σύμβουλος του Facebook λέγοντας ότι εταιρεία θα βασιστεί σε αυτές τις καινοτομίες.

«Κάνουμε λάθη, αλλά μαθαίνουμε από αυτά και συνεχίζουμε να προχωράμε», τόνισε.

Το Facebook σχεδιάζει να «φτιάξει» ξανά τον εαυτό του στο πλαίσιο της δημιουργίας του metaverse, ενός νέου διαδικτυακού κόσμου όπου οι χρήστες θα συνυπάρχουν και θα επικοινωνούν σε εικονικούς χώρους.

Ο Ζuckerberg παρουσίασε σειρά από βίντεο τα οποία εξηγούν πώς θα λειτουργήσει το metaverse. Σε αυτά φάνηκαν εικονικά τραπέζια για επαγγελματικές συναντήσεις αλλά και παιχνίδια ανάμεσα σε φίλους.

«Από εδώ και στο εξής, θα είμαστε πρώτα το metaverse, όχι πρώτα το Facebook», τόνισε και συμπλήρωσε: «Σε βάθος χρόνου, δεν θα χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το Facebook για να χρησιμοποιήσετε τις άλλες υπηρεσίες μας».

Η κύρια εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης του Facebook θα υπάρχει κάτω από τη νέα επωνυμία, όπως και τα υπόλοιπα προϊόντα της εταιρείας, όπως το Horizon και το WhatsApp. Είναι λίγο σαν την Google που υπάρχει κάτω από την ομπρέλα της Alphabet.

Ωστόσο, οι ειδικοί είπαν προηγουμένως στο Business Insider ότι η εστίαση στο metaverse είναι μια «ιδιοφυής» κίνηση μάρκετινγκ, και η εταιρεία δεν είναι ακριβώς απαλλαγμένη από τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει τόσο εκτεταμένη δημόσια αντίδραση. Και η ίδια η αλλαγή ονόματος δεν αρκεί για να την σώσει… από τον χείμαρρο της κριτικής.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 3 =