αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑMeta: Δεν έχουμε σχέδιο «κλεισίματος» των Facebook και Instagram στην Ευρώπη

Meta: Δεν έχουμε σχέδιο «κλεισίματος» των Facebook και Instagram στην Ευρώπη

Μετά τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για… αποχώρηση των Facebook και Instagram από την Ευρώπη, η μητρική εταιρία πήρε θέση εξηγώντας ότι δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο πλάνο.

«Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε, ούτε έχουμε κάποιο σχέδιο αποχώρησης από την Ευρώπη, αυτό που συμβαίνει είναι ότι η Meta, όπως και πολλές άλλες επιχειρήσεις, οργανισμοί και υπηρεσίες, βασίζονται σε μεταφορές δεδομένων μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ για να λειτουργούν κάποιες παγκόσμιες υπηρεσίες» αναφέρει η Meta, μέσω επίσημης δήλωσης εκπροσώπου της.

«Όπως και άλλες εταιρείες, έχουμε ακολουθήσει τους ευρωπαϊκούς κανόνες και βασιζόμαστε σε Τυπικές Συμβατικές Ρήτρες, αλλά και στις απαραίτητες διασφαλίσεις δεδομένων για τη λειτουργία μιας παγκόσμιας υπηρεσίας» συνεχίζει.

«Ουσιαστικά, οι επιχειρήσεις χρειάζονται σαφείς, παγκόσμιους κανόνες για την προστασία των διατλαντικών ροών δεδομένων μακροπρόθεσμα, και όπως περισσότερες από 70 ακόμα εταιρείες μέσα από ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών, παρακολουθούμε στενά το πιθανό αντίκτυπο στις ευρωπαϊκές μας δραστηριότητες καθώς προχωρούν αυτές οι εξελίξεις» εξηγεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + fifteen =