αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑMessenger Rooms: Ομαδικές βιντεοκλήσεις και στο Facebook

Messenger Rooms: Ομαδικές βιντεοκλήσεις και στο Facebook

Πολλοί χρήστες σε όλο τον κόσμο έχουν στραφεί στις βιντεοκλήσεις εν μέσω πανδημίας. Και φυσικά το Facebook δεν θα μπορούσε να μείνει… απλός θεατής.

Ο Mark Zuckerberg παρουσίασε τη λειτουργία Messenger Rooms. Και ουσιαστικά είναι η απάντηση σε πλατφόρμες όπως το Skype και το Zoom.

Μέσα από το Messenger Rooms, θα μπορούν να συμμετέχουν σε μία βιντεοκλήση έως και 50 άτομα, ενώ θα επιτρέπεται η πρόσβαση ακόμα και σε χρήστες οι οποίοι δε διαθέτουν Facebook λογαριασμό. Οι χρήστες θα μπορούν να μπουν στην συνομιλία, είτε χρησιμοποιώντας τον επιτραπέζιο υπολογιστή τους, είτε φορητή συσκευή ή «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο, χωρίς να χρειάζεται να «κατεβάσουν» στη συσκευή τους κάποια ειδική εφαρμογή ή να δημιουργήσουν κάποιο λογαριασμό.

«Διοργανώστε γενέθλια, συγκεντρώστε τη λέσχη βιβλίου σας ή απλά αράξτε στον καναπέ με φίλους. Δε χρειάζεται να καλέσετε πρώτα κάποιον και να ελπίζετε πως είναι κατάλληλη στιγμή ή να τσεκάρετε το ημερολόγιο όλων πρώτα. Μπορείτε να μοιραστείτε τα Rooms στο Facebook μέσω του News Feed, των Groups και των Events, έτσι ώστε να είναι εύκολο για όλους να συμμετέχουν» σημειώνει η εταιρία.

Σε βάθος χρόνου, η δημιουργία Messenger Rooms θα είναι εφικτή και από το Instagram Direct και το WhatsApp.

Το Facebook διαβεβαίωσε ότι δεν θα μπορούν να «τρυπώσουν» απρόσκλητοι ενοχλητικοί στις βιντεοδιασκέψεις, κάτι που έχει στιγματίσει το Zoom (η λεγόμενη πρακτική του «zoombombing»).

Η νέα εφαρμογή Messenger Rooms, που δοκιμάστηκε αρχικά στην Αργεντινή και στην Πολωνία, θα χρειαστεί μερικές εβδομάδες, εωσότου είναι διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες του Facebook παγκοσμίως, σύμφωνα με το BBC.

https://cdn.vox-cdn.com/thumbor/LpBiElyrg7KEc2G3_cigBCsshFk=/0x0:6001x3784/1200x0/filters:focal(0x0:6001x3784):no_upscale()/cdn.vox-cdn.com/uploads/chorus_asset/file/19922601/3._Messenger_Rooms___News_Feed_Image.jpg
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + 20 =