αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑMere: Τα «Ρωσικά Lidl» ψάχνουν καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Mere: Τα «Ρωσικά Lidl» ψάχνουν καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Δυναμικό πλάνο φαίνεται πως έχουν τα Mere για την Ελληνική αγορά. Η Ρωσική αλυσίδα που είχε «αποβιβαστεί» στη χώρα μας προ 3ετιας, είχε «παγώσει» τα όποια πλάνα επέκτασης της, αλλά τώρα φαίνεται ότι τα δεδομένα είναι διαφορετικά.

Η αλυσίδα είναι σε αναζήτηση ισόγειων καταστημάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Τα καταστήματα που αναζητά πρέπει να είναι κοντά σε οικισμούς ή σε μικρή απόσταση από αυτούς, σε βιομηχανικές ζώνες, κοντά σε πολυσύχναστους δρόμους, να έχουν καθαρό χώρο πωλήσεων από 650 έως 1.100 τ.μ., να είναι ισόγεια, να υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης ψυκτικού θαλάμου μεγέθους 8%-10% της επιφάνειας του εσωτερικού χώρου κ.ά.

Πρόκειται για ένα brand που πολλοί αποκαλούν ως τα «Ρωσικά Lidl». Η αλυσίδα είναι γνωστή στην Ρωσία ως Svetofor (στην Ε.Ε. ως Mere) και είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα discount στην Ρωσία, με 1.800 καταστήματα σε όλη την χώρα ενώ έχει επεκταθεί και σε αγορές όπως Γερμανία, Πολωνία, Ρουμανία, Λετονία, Λιθουανία, Εσθονία, Κίνα κ.α.

Η αλυσίδα ποντάρει στις τιμές υποστηρίζοντας ότι είναι 20-40% χαμηλότερες από τον ανταγωνισμό, ενώ η πληρωμή για τα προϊόντα που παραδίδει ο προμηθευτής πραγματοποιείται εβδομαδιαίως σε τραπεζικό λογαριασμό ανάλογα με το σύνολο των πωλήσεων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 5 =