αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑMenlo: H startup στην οποία επενδύουν οι κολοσσοί (και ρίχνουν αρκετά εκατομμύρια)

Menlo: H startup στην οποία επενδύουν οι κολοσσοί (και ρίχνουν αρκετά εκατομμύρια)

Γίγαντες του χρηματοπιστωτικού κλάδου επενδύουν εκατομμύρια δολάρια σε μια νεοφυή επιχείρηση κυβερνοασφάλειας που στόχο έχει να παραλύει τις επιθέσεις phishing, κατά τις οποίες οι χάκερ προσπαθούν να ξεγελάσουν τους χρήστες ώστε αυτοί να τους αποκαλύψουν τα στοιχεία εισόδου, να κατεβάσουν ιούς, ή να επισκεφθούν ιστοσελίδες γεμάτες κακόβουλο λογισμικό.

Μεγάλες τράπεζες όπως οι JPMorgan Chase, American Express και HSBC συγκαταλέγονται μεταξύ των επενδυτών που συμμετέχουν σε έναν νέο γύρο χρηματοδότησης ύψους 40 εκατομμυρίων δολαρίων για τη Menlo Security, μια εταιρεία ηλικίας μόλις τεσσάρων ετών.

Άλλοι επενδυτές είναι οι Ericsson Ventures, General Catalyst, Sutter Hill Ventures, Osage University Partners και Engineering Capital.

Η Menlo, με έδρα στο Μένλο Παρκ της Καλιφόρνια, προστατεύει τους πελάτες μέσω μιας προσέγγισης που αποκαλεί «απομόνωση ιστού». Στα πλαίσια αυτής της μεθόδου, η εταιρεία ανοίγει όλα τα email, αρχεία, επισυνάψεις και ιστοσελίδες σ’ ένα εικονικό περιβάλλον και στη συνέχεια στέλνει μια εικόνα-καθρέφτη του περιεχομένου πίσω στους τελικούς χρήστες.

Η προσέγγιση διαφοροποιείται από την ευρύτερα χρησιμοποιούμενη τεχνολογία sandboxing, καθώς το «ενεργό» περιεχόμενο, ικανό να τρέξει εν δυνάμει κακόβουλα προγράμματα μέσω ενός πλοηγού web ή να κλέψει κωδικούς, δεν έχει καμία ελπίδα να βρεθεί σε υπολογιστή εργαζομένου, ακόμα κι αφότου ανοιχτεί.

«Η ιδέα είναι ότι αν δεν αφήσεις κανέναν να συνδεθεί σε εξωτερικό περιεχόμενο, μπορείς να παραμείνεις ‘καθαρός’» λέει ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Menlo, Amir Ben-Efraim. Παλαιότερα, εργάστηκε στην Check Point Software Technologies, μια ισραηλινή εταιρεία κυβερνοασφάλειας, και ίδρυσε την Altor Networks, μια εταιρεία ασφαλείας κέντρων δεδομένων που εξαγοράστηκε από τη Juniper Networks για 95 εκατομμύρια δολάρια το 2010.

«Η πλατφόρμα απομόνωσης της Menlo προσφέρει μια άριστη εμπειρία χρήστη» λέει ο Harashul Sanghi, διευθυντικός εταίρος στην American Express Ventures, η μητρική τράπεζα της οποίας είναι επίσης πελάτης της εταιρείας. «Η τεχνολογία δεν επιτρέπει σε ενεργό περιεχόμενο να αγγίξει το τελικό σημείο – απολύτως τίποτα».

Το τμήμα venture capital της American Express έχει επενδύσει σε άλλες εταιρείες fintech και ασφαλείας, όπως οι Signifyd, InAuth, Enigma και Trulioo.

«Το phishing έχει γίνει πλέον μία από τις πιο κοινές απειλές για εταιρείες σε μια μεγάλη γκάμα κλάδων και χωρών» επεσήμανε ο Rick Smith, επικεφαλής ιδιωτικών επενδύσεων στη JPMorgan Chase. Σε δήλωσή του, ο Smith επαίνεσε τη Menlo γιατί «συμβάλλει στην εξάλειψη των επιθέσεων phishing χωρίς να παρεμποδίζεται η δραστηριότητά μας».

Πηγή: Fortune Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − 6 =