αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑMemebox: Η startup που δεν προλαβαίνει… να παίρνει χρηματοδοτήσεις

Memebox: Η startup που δεν προλαβαίνει… να παίρνει χρηματοδοτήσεις

Υπάρχουν δύο βασικές απόψεις, σε ότι αφορά την άντληση κεφαλαίων από startups: Να «σηκώνεις» χρήματα όποτε τα χρειάζεσαι ή από την άλλη να το κάνεις όποτε μπορείς. Η κορεάτικη startup Memebox μάλλον ανήκει στην δεύτερη κατηγορία.

Η εταιρία λειτουργεί εδώ και 4 χρόνια. Και πουλάει κορεάτικα brands ομορφιάς, μέσα από τα application και τα websites που διαθέτει. Τώρα «σήκωσε» 60 εκατ. δολάρια σε χρηματοδότηση. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Τα συγκεκριμένα χρήματα έρχονται μόνο λίγους μήνες μετά την προηγούμενη χρηματοδότηση, ύψους 66 εκατ. δολαρίων. Και το σύνολο; Μέσα σε αυτά τα 4 χρόνια, η Memebox έχει λάβει 160.000.000 δολάρια.

Σχολιάζοντας το τελευταίο χρηματικό πακέτο που έλαβε η εταιρία του, ο CEO Hyungseok Dino Ha είπε μάλιστα ότι δεν ήταν στα άμεσα πλάνα τους να… λάβουν κι άλλα χρήματα. Τους αρκούσαν αυτά που ήδη είχαν «σηκώσει». Αλλά το ενδιαφέρον των επενδυτών ήταν μεγάλο. Έτσι δέχτηκαν τα χρήματα, αφού είχαν τη ευκαιρία.

Όπως σημειώνει ο Dino Ha (φωτο), τα κεφάλαια θα επενδυθούν για τη δημιουργία μιας νέας database για τα προϊόντα ομορφιάς που διαθέτει η επιχείρηση. Ενώ παράλληλα, θα γίνουν και προσλήψεις εργαζομένων.

Η επιχείρηση ιδρύθηκε το 2012 και πουλά κυρίως προϊόντα ομορφιάς «μεσαίας τιμής», μέσω των digital εργαλείων που διαθέτει. Μια τάση που είναι μόδα στην Κορέα, αλλά και σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Πλέον η Memebox απασχολεί 550 εργαζομένους, και έχει έσοδα από πωλήσεις πάνω από 100 εκατ. δολάρια το χρόνο. Ωστόσο, δεν είναι ακόμα κερδοφόρα όπως αποκαλύπτει ο CEO της. Κάτι που αναμένεται να γίνει μέχρι το 2018.

Επιπλέον, η καινοτόμος επιχείρηση έχει κάνει δυναμικό μπάσιμο στις ΗΠΑ, όπως αναφέρει το αμερικανικό site Recode.net. Τα κεντρικά γραφεία της έχουν μεταφερθεί εκεί. Για την ώρα μόνο το 15% των πωλήσεων αφορά τις ΗΠΑ, αλλά το ποσοστό αυτό αναμένεται να αυξηθεί. «Βλέπουμε μεγαλύτερες ευκαιρίες στην Αμερική, από ότι στην κινεζική αγορά» λέει ο Hyungseok Dino Ha.

memebox-special-steop-by-step-skincare

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − 4 =