αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑMega deal: Ο Αμερικανικός κολοσσός Mondelez εξαγοράζει την Chipita προς 1,7 δισ. ευρώ

Mega deal: Ο Αμερικανικός κολοσσός Mondelez εξαγοράζει την Chipita προς 1,7 δισ. ευρώ

Ένα μεγάλο deal φαίνεται πως είναι έτοιμο να ολοκληρωθεί. Όπως μεταδίδει το Euro2day.gr, ο Αμερικανικός κολοσσός Mondelez είναι ένα βήμα πριν κλείσει συμφωνία εξαγοράς με την Chipita. Έτσι θα πάρει στα «χέρια» του την Ελληνική εταιρία, δίνοντας το ποσό των 1,7 δισ. ευρώ.

Οι σχέσεις Chipita-Mondelez έχουν περάσει τα τελευταία τρία χρόνια από σαράντα κύματα, όπου οι δύο πλευρές ήρθαν περισσότερες από μία φορές κοντά σε συμφωνία, ωστόσο αυτή δεν κατέστη δυνατή, καθώς υπήρχαν μια σειρά από ζητήματα που έπρεπε να τακτοποιήσει ο βασικός μέτοχος και επικεφαλής (ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος) της ελληνικής εταιρείας Σπύρος Θεοδωρόπουλος.

Οι πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν ότι η συζήτηση μπήκε εκ νέου σε τροχιά τους τελευταίους τρεις μήνες και το deal αναμένεται να ανακοινωθεί προς τα τέλη Μαΐου. Ουσιαστικά, ο αμερικανικός κολοσσός αγοράζει τα ιδιαίτερα επιτυχημένα προϊόντα του ομίλου Chipita, όπως το κρουασάν αλλά και άλλα, τα οποία έχουν σημαντική εμπορική διείσδυση τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Βασικός μέτοχος με ποσοστό που κινείται στην περιοχή του 80% στην Chipita είναι ο όμιλος Olayan, ενώ ο επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος κατέχει ποσοστό που ανέρχεται περίπου στο 14%.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 − one =