αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑMega Deal: Η Disney εξαγόρασε την 21st Century Fox και αλλάζει τα δεδομένα στην αγορά

Mega Deal: Η Disney εξαγόρασε την 21st Century Fox και αλλάζει τα δεδομένα στην αγορά

Αν δεν μπορείς να τους νικήσεις όλους, εξαγόρασε τους όλους. Κάπως έτσι φαίνεται πως σκέφτηκε η Disney και ολοκλήρωσε ένα μεγάλο deal. Συγκεκριμένα, η εταιρία κινουμένων σχεδίων, προχωρά στην εξαγορά της 21st Century Fox και των στούντιο της. Με την συμφωνία να κλείσει περίπου στα 52 δισ. δολάρια, όπως σημειώνει το αμερικανικό The Verge. Στο πλαίσιο της εν λόγω συμφωνίας, η Disney θα αποκτήσει, ανάμεσα σε άλλα, και το πλειοψηφικό πακέτο του τηλεοπτικού δικτύου Hulu.

Ο CEO της Disney, Bob Iger, θα παραμείνει στη θέση του μέχρι το 2021.

Μαζί με τις διάφορες εταιρίες παραγωγής και τα δίκτυα διανομής της 21st Century Fox , η Disney αναλαμβάνει επίσης την ιδιοκτησία του τεράστιου καταλόγου πνευματικής ιδιοκτησίας της εταιρείας. Αυτό σημαίνει ότι χαρακτήρες κόμικ όπως οι X-Men και οι Fantastic Four, περνούν πάλι κάτω από την ομπρέλα της Marvel Studios. Υπενθυμίζεται, ότι η Marvel είχε εξαγοραστεί επίσης από την Disney το 2009, προς 4,2 δισ. δολάρια. Με απλά λόγια, στο προσεχές μέλλον είναι πολύ πιθανό να δούμε τους διάφορες σούπερ ήρωες να πρωταγωνιστούν σε κοινές ταινίες. Με την Disney πλέον να διαθέτει ένα τεράστιο «οπλοστάσιο».

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, η Disney θέλει να δημιουργήσει τη δική της streaming υπηρεσία και να ανταγωνιστεί το Netflix. Και είναι δεδομένο, ότι οι σούπερ ήρωες μπορούν να την βοηθήσουν σε αυτό. Και να δημιουργήσει αποκλειστικό περιεχόμενο.

Στην κατοχή της Disney περνούν και άλλα κορυφαία κινηματογραφικά και τηλεοπτικά brands όπως τα: Avatar, Aliens movies, Ice Age, the rebooted Planet of the Apes, The Simpsons, Buffy the Vampire Slayer, How I Met Your Mother, Futurama, Firefly και The X-Files.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + 2 =