αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑMega deal: Εγκρίθηκε η πώληση της Vivartia

Mega deal: Εγκρίθηκε η πώληση της Vivartia

Ανοίγει ο δρόμος για την αλλαγή σελίδα στην Vivartia. Το μεσημέρι της Δευτέρας, το Διοικητικό Συμβούλιο της MIG άναψε το πράσινο φως στην πρόταση που κατέθεσε το CVC Capital για την απόκτηση της Vivartia.

Πηγές με γνώση ανέφεραν στο Capital.gr ότι η αποτίμηση της Vivartia, με βάση την πρόταση του CVC, ξεπερνά τα 600 εκατ. ευρώ.  Κάτι που καθιστά το συγκεκριμένο deal σημαντικό, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, όχι μόνο για την MIG αλλά και την εθνική οικονομία.

Σύμφωνα με άλλες πηγές του Capital.gr, η πρόταση του CVC προβλέπει την καταβολή 175 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 100% των μετοχών της Vivartia, την εξόφληση του 50% των δανείων που έχει ο κλάδος της εστίασης προς τις τράπεζες και την ανάληψη του υπόλοιπου δανεισμού που έχει η Vivartia προς τα πιστωτικά ιδρύματα.

Το CVC Capital αναλαμβάνει το σύνολο του δανεισμού της Vivartia, ο οποίος ανέρχεται σήμερα σε 425 εκατ. ευρώ ανεβάζοντας τη συνολική αποτίμηση της εταιρίας πάνω από 600 εκατ. ευρώ. 

Το deal αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους πρώτους μήνες του 2021 καθώς απαιτείται η έγκριση της Γενικής Συνέλευσης της MIG, αλλά και το πράσινο φως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 − three =