αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Προσέλαβε ανθρώπους πιο έξυπνους από εσένα»: 5+1 μαθήματα που πήρα μετά από 10 χρόνια στην επιχειρηματικότητα

«Προσέλαβε ανθρώπους πιο έξυπνους από εσένα»: 5+1 μαθήματα που πήρα μετά από 10 χρόνια στην επιχειρηματικότητα

Ο Matthew Berman είναι στον κόσμο της επιχειρηματικότητας εδώ και πάνω από 10 χρόνια. «Μια δεκαετία με ξενύχτια τα βράδια, εργάσιμα Σαββατοκύριακα, δικτύωση με εξαιρετικά ταλαντούχους ανθρώπους, χτίσιμο σχέσεων με πελάτες, ακατάπαυστα ταξίδια και μυριάδες σκαμπανεβάσματα που καθορίζουν τη ζωή ενός επιχειρηματία. Το να διευθύνεις μια επιχείρηση είναι ένα ταξίδι χαράς και πόνου» έχει πει ο ίδιος.

Εάν βρίσκεστε στα πρώτα στάδια της έναρξης της επιχείρησής σας ή αυτή τη στιγμή βρίσκεστε στο στάδιο της ανάπτυξης της επιχείρησής σας, εδώ είναι 6 συμβουλές που έχει παραθέσει ο Berman. Έξι μαθήματα που πήρε, μετά από 10 χρόνια στην επιχειρηματικότητα.

1. Γίνετε καλοί σε κάθε πτυχή της επιχείρησης

Ειδικά όταν ξεκινάς, πρέπει να συμμετέχεις σε πολλά κομμάτια του project σου. Πρέπει να διαχειρίζεστε ανθρώπους, να πραγματοποιείτε πωλήσεις, να διαχειρίζεστε accounts, να παρακολουθείτε τα οικονομικά, να δημιουργείτε λειτουργίες και ένα εκατομμύριο άλλα μικρά πράγματα. Πρέπει να κατανοήσετε πώς λειτουργεί κάθε τμήμα της επιχείρησης, ώστε να μπορείτε να εκπαιδεύσετε άλλους ανθρώπους, να προσλάβετε τους καλύτερους και να βοηθήσετε την ομάδα σας να εντοπίσει τα προβλήματα.

2. Αποκτήστε ένα δίκτυο υποστήριξης

Το να είσαι επιχειρηματίας είναι δύσκολο. Πώς θα ξεπεράσετε αυτές τις αμφιβολίες και τις δυσκολίες χωρίς το δίκτυο υποστήριξής σας; Η οικογένειά σας, οι φίλοι, οι μέντορες και οι συνεργάτες σας είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ψυχικής σταθερότητας. Περιβάλλετε τον εαυτό σας με ανθρώπους στους οποίους μπορείτε να ανοιχτείτε και στους οποίους εμπιστεύεστε. Η καθοδήγηση και η υποστήριξη είναι το παν. Θυμήσου και το άρθρο: Οι 5 τύποι ανθρώπων στους οποίους δεν πρέπει ποτέ να αποκαλύπτεις τους στόχους σου και τα σχέδια σου.

3. Προσλάβετε ανθρώπους πιο έξυπνους από εσάς

«Οι επιχειρήσεις είναι ένα ομαδικό άθλημα. Η επιχείρησή σας δεν πρέπει να είναι ένα δικό σου show. Η δουλειά σας είναι να βρείτε τους καλύτερους ανθρώπους, που μπορούν να κάνουν το κάθε κομμάτι της δουλειάς καλύτερα από εσάς. Εσείς δίνετε τον τόνο, αλλά η ομάδα σας θα πρέπει να αισθάνεται ότι έχει μερίδιο και λόγο στο προϊόν, την κουλτούρα και την παραγωγή της εργασίας. Εάν δεν εμπιστεύεστε την ομάδα σας για τη λήψη έξυπνων αποφάσεων, τότε έχετε συγκεντρώσει το λάθος πλήρωμα» σημειώνει ο Berman.

4. Να έχεις όραμα, αλλά να είσαι ευέλικτος

Ως ιδιοκτήτης επιχείρησης, διαμορφώνετε το όραμα που υπαγορεύει την κατεύθυνση της επιχείρησής σας. Εσείς ορίζετε τι είναι επιτυχία. Η ομάδα σας δεν μπορεί να πετύχει έναν στόχο… που δεν γνωρίζει. Ξεκινήστε έχοντας κατά νου το τέλος και δημιουργήστε ένα πενταετές πλάνο για να πραγματοποιήσετε αυτούς τους εφικτούς στόχους. Έχετε ένα όραμα, αλλά να είστε σε θέση να κάνετε pivot εάν χρειαστεί. Δεν μπορείτε πάντα να ελέγξετε τις συνθήκες της αγοράς, τον ανταγωνισμό ή εξωτερικούς παράγοντες. Μερικές φορές η αρχική σας υπόθεση απλά δεν λειτουργεί και πρέπει να έχετε την ικανότητα να αλλάξετε.

5. Πάντα να μαθαίνεις

Η μάθηση πρέπει να είναι… ο εθισμός σας. Αν και τα βασικά στοιχεία της επιχείρησής σας μπορεί να παραμείνουν ίδια, η τεχνολογία, τα εργαλεία, το κοινό σας, οι προσδοκίες του κοινού και ο ανταγωνισμός αλλάζουν πάντα. Πρέπει να καθοδηγείτε την ομάδα και να μην μένετε πίσω. Το πιο σημαντικό: Καλλιεργήστε μια ομαδική κουλτούρα που ενθαρρύνει τη μάθηση και τον ενθουσιασμό για προσωπική ανάπτυξη.

6. Κάντε φίλους

Η επιχειρηματικότητα μπορεί να είναι μια μοναχική προσπάθεια. Αλλά προσπαθήστε να συνδεθείτε με όσο το δυνατόν περισσότερους επιχειρηματίες, στελέχη και ηγέτες. Όχι μόνο θα μπορείτε να μοιραστείτε εμπειρίες, διορατικότητα και συμβουλές, αλλά αυτές οι ουσιαστικές σχέσεις μπορούν να οδηγήσουν σε γόνιμες επιχειρηματικές ευκαιρίες. Απλά φροντίστε να εστιάσετε στις σχέσεις – όχι στις συναλλαγές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + fourteen =