αρχικηVIRALΚαθηγητής Πνευμονολογίας: «13 φορές πιθανότερο να πάθουμε λοίμωξη, αν φοράμε συνέχεια υφασμάτινη μάσκα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Καθηγητής Πνευμονολογίας: «13 φορές πιθανότερο να πάθουμε λοίμωξη, αν φοράμε συνέχεια υφασμάτινη μάσκα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ίσως η χρήση υφασμάτινης μάσκας να μην είναι και τόσο καλή ιδέα. Αυτό υποστηρίζει τουλάχιστον ο καθηγητής Πνευμονολογίας & Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, βασιζόμενος σε έρευνες.

Ο ίδιος μίλησε στο Alpha, λέγοντας ανάμεσα σε άλλα: «Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία σοβαρή επιστημονική απόδειξη ότι οι υφασμάτινες μάσκες προστατεύουν. Υπάρχουν μάλιστα σοβαρές μελέτες, η καλύτερη που κυκλοφορεί, που λένε ότι αν φοράω συνέχεια υφασμάτινη μάσκα, για αρκετή ώρα, έχω 13 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να πάθω λοίμωξη του αναπνευστικού, απ’ ό,τι αν φοράω χειρουργική μάσκα και 8 φορές από το να μη φορά καμία μάσκα».

Και συμπλήρωσε: Η μόνη λογική που μπορεί να έχει μία υφασμάτινη μάσκα είναι να τη φοράω για πολύ μικρό χρονικό διάστημα, μέχρι να νοτίσει. Μέχρι, δηλαδή, από την εκπνοή μου να υγρανθεί. Πριν λίγο καιρό, επίσημα όργανα της επιστήμης δεν έλεγαν για υφασμάτινες μάσκες. Υπάρχει σοβαρή μελέτη που είναι εναντίον της χρήσεως και υπάρχει ελεύθερα στο διαδίκτυο μελέτη που συλλέγει τα αποτελέσματα από όλες τις μελέτες που έχουν γίνει, που αφορούν όμως κυρίως τις χειρουργικές μάσκες, και που λέει ότι το όφελος είναι μάλλον μικρό».

Δείτε το βίντεο:

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − one =