αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑMarmarometry: Μια Ελληνίδα δημιούργησε κοσμήματα που υποστηρίζουν την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα

Marmarometry: Μια Ελληνίδα δημιούργησε κοσμήματα που υποστηρίζουν την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα

Η Ξένια Νεφέλη Βλάχου το 2009 δίνει το στίγμα της στη αγορά των κοσμημάτων με την φίρμα Props και το 2015 δημιουργεί την φίρμα Marmarometry συνεχίζοντας με νέα υλικά και φιλοσοφία να δίνει το παρόν στον χώρο του κοσμήματος

Με τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες να εδρεύουν στη Νάουσα της Πάρου, όπως διαβάζουμε στο Πρώτο Θέμα. Η νέα της σειρά κοσμημάτων Marmarometry που είναι αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στο μάρμαρο, υποστηρίζει την επιστροφή των γλυπτών της Ακρόπολης, θυμίζει στο κοινό του αυτό το τόσο σοβαρό θέμα και το καλεί να υπογράψει στην αίτηση για την επιστροφή των μαρμάρων στην γενέτειρά τους και ταυτόχρονα συμμετέχει στην ιδρυτική ομάδα των 22 εταιριών της ετήσιας έκθεσης Greek Brand New για την ανάδειξη του ελληνικού design.

Το 2015 η Marmarometry διακρίθηκε σε διαγωνισμό του ΤΑΠ (Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων), και είχε την τιμή να φιλοξενηθεί στα πωλητήρια των μουσείων σε όλη την Ελλάδα.

Όπως σημειώνεται στην ενότητα των εκθετών του Greek Brand New: «Η Marmarometry είναι μία σειρά που συνδυάζει το αρχαίο ελληνικό στοιχείο με το σύγχρονο. Με πρωταγωνιστή το Ελληνικό μάρμαρο, σε αφαιρετικό ύφος και με γεωμετρικές γραμμές, συνυπάρχει αρμονικά με το ασήμι. Αποτελεί μια εναλλακτική ιδέα στον χώρο του κοσμήματος, που στόχο έχει να ενισχύσει το Ελληνικό στοιχείο & σχεδιασμό.»

Η Ξένια Νεφέλη Βλάχου με σπουδές στους τομείς του Fashion Design και Fashion Marketing στη Ρώμη εργάστηκε αρχικά ως σχεδιάστρια και σε διάφορους τομείς σε ακαδημίες μόδας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × two =