αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑMark Zuckerberg: Θα ρίξω στην αγορά εκατομμύρια βοηθούς τεχνητής νοημοσύνης

Mark Zuckerberg: Θα ρίξω στην αγορά εκατομμύρια βοηθούς τεχνητής νοημοσύνης

O Mark Zuckerberg έκανε γνωστή την απόφαση του να εισέλθει και η Metα στην κούρσα της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης στην οποία προπορεύονται προς το παρόν κολοσσοί της βιομηχανίας της τεχνολογίας όπως η Microsoft (που έχει επενδύσει στο ChatGPT) και η Google. Η γενετική τεχνητή νοημοσύνη είναι ένας τομέας της τεχνητής νοημοσύνης που αφορά ανάπτυξη αλγόριθμων με ικανότητα να παράγουν διαφόρων ειδών περιεχόμενο όπως κείμενο και εικόνες αλλά ακόμη και κώδικα λογισμικού κατόπιν εντολής ενός χρήστη.

Η θετική εικόνα των οικονομικών δεδομένων της Metα (με εξαίρεση τον τομέα του metaverse) και η ανάκαμψη της τιμής της μετοχής της εταιρείας επέτρεψε στον Zukerberg να βγει από την ζώνη άμυνας.

Μιλώντας σε επενδυτές ο ίδιος έκανε γνωστό ότι σύντομα η Metα θα ρίξει στην αγορά «δεκάδες εκατ. βοηθούς τεχνητής νοημοσύνης». Αυτοί οι βοηθοί AI θα χρησιμοποιούνται από εταιρείες σε όλο τον κόσμο εξυπηρετώντας δισεκατομμύρια ανθρώπους-πελάτες αυτών των εταιρειών. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Meτα αυτοί οι βοηθοί θα φέρουν επανάσταση στην αλληλεπίδραση των πελατών με τις εταιρείες.

Ο Zuckerberg έσπευσε να προλάβει σχόλια που μπορεί να γίνονταν για το τάιμινγκ της ανακοίνωσης εισόδου της Metα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης σε σχέση με τις μεγάλες ζημιές ύψους περίπου δέκα δισ. δολαρίων που παρουσιάζει το τελευταίο εξάμηνο το τμήμα ανάπτυξης τεχνολογιών για το metaverse της εταιρείας. Όπως ανέφερε η επένδυση της Metα στο metaverse θα συνεχιστεί απρόσκοπτα και η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι ένα παράλληλο πρότζεκτ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + 11 =