αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑMark Zuckerberg VS Elon Musk: Μια κόντρα γιγάντων από τα (όχι και τόσο) παλιά

Mark Zuckerberg VS Elon Musk: Μια κόντρα γιγάντων από τα (όχι και τόσο) παλιά

Η κίνηση του εξέπληξε πολλούς. Ο Elon Musk διέγραψε τις επίσημες σελίδες των SpaceX και Tesla στο Facebook. Αφορμή φαίνεται να στάθηκε ένας ιντερνετικό διάλογος στο Twitter, και ένας χρήστης που προκάλεσε… τον Musk να κάνει αυτή την κίνηση. Ο Mr Tesla, με εμφανή δόση χιούμορ, αρχικά απάντησε «Τι είναι το Facebook», ενώ στην συνέχεια προχώρησε στις διαγραφές.

Κάπως έτσι, ο Musk έγινε το πιο «βαρύ» όνομα που συμμετέχει ενεργά στο περίφημο κίνημα #deletefacebook. Μια δράση που έχει ξεκινήσει μετά το γνωστό σκάνδαλο με την Cambridge Analytica και την διαροή προσωπικών στοιχείων πολλών χρηστών του Facebook. Στοιχεία τα οποία φαίνεται να χρησιμοποιήθηκαν για να γίνουν «στοχευμένες» διαφημιστικές ενέργειες, κατά την διάρκεια των πρόσφατων αμερικανικών εκλογών. Υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ.

Όσοι βέβαια παρακολουθούν την πρόσφατη διαδρομή των Zuckerberg και Musk, θα γνωρίζουν ότι η κίνηση του δεύτερου, μάλλον δεν είναι και τόσο έκπληξη. Αφού οι δύο άντρες δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις. Το αντίθετο μάλιστα. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το περασμένο καλοκαίρι είχαν ανοίξει δημόσια κόντρα, με αφορμή την τεχνητή νοημοσύνη.

Ξεκίνησε κάπως έτσι: ο Musk κάλεσε τους κυβερνώντες να προχωρήσουν από τώρα στις κατάλληλες ρυθμίσεις κατά των κινδύνων που απορρέουν από την διαδεδομένη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης, την οποία χαρακτηρίζει ως ένα από τα μεγαλύτερα ρίσκα που παίρνει ο ανθρώπινος πολιτισμός μέχρι σήμερα.

Από την πλευρά του ο Zuckerberg δεν δίστασε να λάβει δημόσια θέση επί του θέματος, υποβαθμίζοντας τις ανησυχίες και χαρακτηρίζοντας τις προειδοποιήσεις γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη “αρκετά ανεύθυνες”. “Είμαι αισιόδοξος για την τεχνητή νοημοσύνη. Τα επόμενα 5-10 χρόνια η τεχνητή νοημοσύνη θα βελτιώσει πολλούς τομείς της ζωής μας”, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά σε δημόσιο διάλογο στο Facebook.

Ο Musk από την πλευρά του, δεν άφησε ασχολίαστες τις δηλώσεις του ιδρυτή του Facebook και με ανάρτησή του στο twitter έγραψε: «Έχω μιλήσει στον Mark γύρω από αυτό. Οι γνώσεις του στο θέμα είναι περιορισμένες».

Τώρα βλέπουμε ότι ο Elon Musk μάλλον… περίμενε τον Mark Zuckerberg στην γωνία. Και βρήκε την αφορμή να τον «χτυπήσει». Έστω και σε επίπεδο τρολαρίσματος. Αφού μην ξεχνάμε ότι αν διαγράψεις μια Σελίδα ή ένα προφίλ στο Facebook, έχει περιθώριο περίπου 2 εβδομάδων, έτσι ώστε να το ξανά επαναφέρεις. Μένει να δούμε λοιπόν τι θα κάνει ο Elon Musk μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 + 6 =