αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑMark Zuckerberg: «Ξεφορτώθηκε» μετοχές της Meta αξίας 400 εκατ. δολαρίων

Mark Zuckerberg: «Ξεφορτώθηκε» μετοχές της Meta αξίας 400 εκατ. δολαρίων

Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, πούλησε μετοχές αξίας άνω των 400 εκατ. δολαρίων τους τελευταίους δύο μήνες του 2023.

Ο ιδρυτής του Facebook άρχισε να πουλάει μετοχές την 1η Νοεμβρίου και συνέχισε κάθε μέρα έως το τέλος του έτους. Συνολικά πούλησε 1,28 εκατ. μετοχές για περίπου 428 εκατ. δολάρια.

Είναι η πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2021 που ο έβδομος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο περιορίζει τις μετοχές του στον γίγαντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η Meta είχε μια καλή χρονιά καθώς η μετοχή της εκτινάχθηκε στα ύψη κατά 194%. Την χρονιά σφράγισαν οι περικοπές κόστους στις οποίες προχώρησε ο Ζάκερμπεργκ και η δημοφιλία της τεχνητής νοημοσύνης που «έσπρωξε» τις επενδύσεις προς τις μετοχές των Big Tech με υψηλή κεφαλαιοποίηση.

Η μετοχή της Meta ήταν επίσης η δεύτερη του δείκτη S&P 500 με τις καλύτερες επιδόσεις πέρυσι. Μπροστά της βρέθηκε μόνο τη Nvidia.

Ο Ζάκερμπεργκ κατέχει περίπου το 13% της Meta, με το μερίδιό του να εκτιμάται σε κάτι λιγότερο από 116 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Business Insider. Η προσωπική του περιουσία εκτινάχθηκε κατά 80 δισ. δολάρια πέρυσι, φτάνοντας στα 128 δισ. δολάρια, χάρη στην τιμή της μετοχής της Meta, σύμφωνα με το Bloomberg.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − one =