αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑMark Zuckerberg: Ένα χόμπι μου έμαθε περισσότερα, από ότι το Χάρβαρντ

Mark Zuckerberg: Ένα χόμπι μου έμαθε περισσότερα, από ότι το Χάρβαρντ

Σήμερα ο Mark Zuckerberg είναι ένας από τους πιο πετυχημένους ανθρώπους στον πλανήτη. Αλλά, όταν ξεκίναγε την πορεία του κάπου στο 2004, ήταν απλά ένας ακόμα φοιτητής με ένα παράλληλο χόμπι. Εκείνο το side project, ένα μικρό κοινωνικό δίκτυο για το Χάρβαρντ, είναι τώρα μια παγκόσμια εταιρία, με έσοδα που έφτασαν τα 27 δισ. δολάρια το περασμένο έτος.

Την Δευτέρα, ο Zuckerberg βρέθηκε στην North Carolina. Και μίλησε στους φοιτητές του Agricultural and Technical State University. Μίλησε, μεταξύ άλλων, για την καθοριστική σημασία που έχουν τα sides projects στην εξέλιξη κάποιο. Στα εγχειρήματα που αναπτύσει, δηλαδή, κάποιος, έξω από την καθημερινή του δουλειά.

«Συχνά, αυτός είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους έτσι ώστε οι άνθρωποι να δίξουν το πάθος και τις ηγετικές ικανότητες τους», τόνισε ο Mr Facebook.

Live at North Carolina A&T State University talking about buil…

Live at North Carolina A&T State University talking about building community.

Posted by Mark Zuckerberg on Montag, 13. März 2017

«Στο Facebook, συχνά ρωτάμε τους υποψήφιους για δουλειά: Τι είναι αυτό που έχεις δημιουργήσει και είναι εκτός της καθημερινής σου δουλειάς;», σημείωσε ο Zuckerberg. Όπως εξήγησε, το να τρέχεις ένα δικό σου project, σε βοηθά επίσης να αναπτύξεις νέες ικανότητες. «Εγώ ίσως έμαθα να γράφω κώδικα πολύ περισσότερο πάνω σε side projects, παρά στα μαθήματα του Χάρβαρντ» υπογράμμισε. Ξεκαθάρισε μάλιστα, ότι ακόμα και σήμερα που είναι πολύ απασχολημένος με το FB, πάντα κοιτά να βρίσκει χρόνο και για άλλα ενδιαφέροντα.

Σημειώστε και κάτι ακόμα: Η ομιλία του Zuckerberg στη North Carolina, μεταδόθηκε -φυσικά- live μέσω Facebook. Ναι, από εκείνο το μικρό κοινωνικό δίκτυο, που είχε δημιουργήσει ο ίδιος κάποτε, μέσα σε ένα φοιτητικό δωμάτιο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 − three =