αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑMark Cuban: Όσοι δισεκατομμυριούχοι σας λένε ότι θα τα κατάφερναν ξανά αν ξεκίναγαν από την αρχή, σας λένε ψέματα

Mark Cuban: Όσοι δισεκατομμυριούχοι σας λένε ότι θα τα κατάφερναν ξανά αν ξεκίναγαν από την αρχή, σας λένε ψέματα

Ο Mark Cuban εργάστηκε σκληρά για να συγκεντρώσει τον πλούτο του —που αυτή τη στιγμή εκτιμάται στα 6,2 δισεκατομμύρια δολάρια— δημιουργώντας πολλές επιτυχημένες επιχειρήσεις και επενδύοντας σε πολλά υποσχόμενες startups.

Αν έπρεπε να ξεκινήσει από την αρχή, πιθανότατα… δεν θα ήταν τόσο επιτυχημένος τη δεύτερη φορά – και το ίδιο ισχύει για κάθε δισεκατομμυριούχο στον πλανήτη, είπε πρόσφατα ο Cuban στο GQ.

«Όποιος έχει ένα «Β» δίπλα στο όνομά του και σας λέει ότι θα μπορούσε να τα ξανακάνει όλα από την αρχή, σας λέει ψέματα», είπε ο Cuban.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα προσπαθούσε να πετύχει. Τα τελευταία χρόνια, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι σε αυτό το υποθετικό σενάριο, θα εξακολουθούσε να δουλεύει για να αποκτήσει αρκετά πλούτη για να ζήσει μια άνετη ζωή. Αλλά το να γίνεις δισεκατομμυριούχος δεν εξαρτάται μόνο από το ταλέντο σου στις πωλήσεις ή την ικανότητά σου να δημιουργήσεις μια εξαιρετική επιχειρηματική ιδέα, είπε ο Cuban.

«Πρέπει να έχεις τύχη», εξηγεί. «Πρέπει να έχεις το timing».

Στην περίπτωση του Cuban, το timing ήταν κρίσιμο. Ξεκίνησε την εταιρεία λογισμικού του, MicroSolutions, το 1982, λίγο πριν από την ψηφιακή επανάσταση, και την πούλησε στην CompuServe για 6 εκατομμύρια δολάρια το 1990.

Στη συνέχεια, όταν η υπηρεσία ροής ήχου που έφτιαξε, Broadcast.com, πωλήθηκε στη Yahoo το 1999 για 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια, πούλησε γρήγορα τις περισσότερες από τις μετοχές του – λίγο πριν καταρρεύσει η φούσκα dotcom.

Αυτό ήταν μέσα στο σχέδιο, είπε στη Real Vision το 2020: «Στη δεκαετία του ’80, έβλεπα εταιρείες υπολογιστών να εκτινάσσονται, απλώς να πηγαίνουν κατευθείαν επάνω και μετά να κατεβαίνουν κατευθείαν. Ήμουν σίγουρος ότι θα συμβεί ξανά».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + one =