αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑMark Cuban: Το μεγαλύτερο λάθος των νέων επιχειρηματιών; Νομίζουν ότι πρέπει να «σηκώσουν» χρήματα για να ξεκινήσουν

Mark Cuban: Το μεγαλύτερο λάθος των νέων επιχειρηματιών; Νομίζουν ότι πρέπει να «σηκώσουν» χρήματα για να ξεκινήσουν

Είναι ένα φαινόμενο που βλέπουμε έντονα και στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι νέοι επιχειρηματίες και startuppers, έχουν ένα πράγμα στο μυαλό τους όταν ξεκινούν ένα project: Το πως θα βρουν μια εξωτερική χρηματοδότηση από κάποιον επενδυτή.

Κι όμως, αυτό είναι μάλλον ένα λάθος μονοπάτι. Όπως εξηγεί ο επενδυτής και δισεκατομμυριούχος, Mark Cuban: «Νομίζω ότι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι είναι ότι όταν έχουν μια ιδέα και στόχο να ξεκινήσουν μια επιχείρηση, νομίζουν ότι πρέπει να ‘σηκώσουν’ χρήματα».

«Και μόλις ‘σηκώσεις’ τα χρήματα, αυτό δεν είναι ένα επίτευγμα. Αυτή είναι μια δέσμευση. Τώρα λογοδοτείς σε αυτόν από τον οποίο πήρες τα χρήματα», τονίζει ο ίδιος.

«Εάν μπορείτε να ξεκινήσετε μόνοι σας… το κάνετε το μόνοι σας, χωρίς να χρειάζεται να βγείτε εκεί έξω και να πάρετε χρήματα», λέει ο Mark Cuban. Τονίζοντας επίσης, ότι το να λάβεις χρηματοδότηση από έναν επενδυτή, αυτό σημαίνει ότι στην συνέχεια θα πρέπει να ακολουθήσεις το δικό του πλάνο. Το οποίο μπορεί να διαφέρει κατά πολύ από αυτό που είχες εσύ στο μυαλό σου για το project σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + 9 =