αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑMark Cuban: Πως θα ξανά έχτιζα τον πλούτο μου από την αρχή, με ένα κινητό και 500 δολάρια στο χέρι

Mark Cuban: Πως θα ξανά έχτιζα τον πλούτο μου από την αρχή, με ένα κινητό και 500 δολάρια στο χέρι

Αν ο δισεκατομμυριούχος, Mark Cuban, χρειαζόταν να ξαναχτίσει την περιουσία του από την αρχή σε έξι μήνες, ξεκινώντας με ένα τηλέφωνο και 500 $ σε μετρητά, ξέρει ακριβώς τι θα έκανε.

«Αυτή είναι η καλύτερη ερώτηση που μου έχουν κάνει σε ολόκληρη την ενήλικη ζωή μου», είπε ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και επενδυτής στο Wired σε ένα πρόσφατο βίντεο Q&A. Το πρώτο του βήμα: Θα έβρισκε μια δουλειά πωλήσεων και θα χρησιμοποιούσε έτσι μια από τις καλύτερες δεξιότητές του για να προχωρήσετε γρήγορα. Μπορεί να μην έχει καν σημασία το προϊόν ή την υπηρεσία που θα πουλούσε.

«Είμαι πραγματικά, πραγματικά, πολύ καλός στις πωλήσεις», εξήγησε ο Cuban. «Θα βρω μία δουλειά πωλήσεων. Επειδή ξέρω ήδη ότι αν τελειώσω τα 500 $ και το μόνο που έχω είναι ένα τηλέφωνο, θα βρω αυτή τη δουλειά και θα μάθω περισσότερα για αυτόν τον κλάδο από οποιονδήποτε στον πλανήτη».

Για τους πρώτους τρεις μήνες, ο στόχος του θα ήταν να βγάλει γρήγορα χρήματα δίνοντας στον εαυτό του «μια προμήθεια όσο υψηλότερη μπορεί» στις πωλήσεις του, είπε. Θα προσπαθήσει επίσης να δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό track record, επιδεικνύοντας τις δεξιότητές του, για να το χρησιμοποιήσει στη συνέχεια στις συζητήσεις με τα αφεντικά του, πρόσθεσε.

«Μετά από τρεις μήνες, όταν έχω αποδείξει ότι είμαι ο καλύτερος πωλητής στην ιστορία αυτής της εταιρείας, θα πάω στο γραφείο του προϊσταμένου μου και θα του πω: «’Η θα μου πληρώσεις αυτό το ποσό για να με κρατήσεις ή θα ξεκινήσω τη δική μου επιχείρηση πουλώντας αυτά τα πράγματα», είπε ο Cuban. «Αυτό ακριβώς θα έκανα», τόνισε.

Η στρατηγική της Cuban ευθυγραμμίζεται με τις συμβουλές των ειδικών σταδιοδρομίας, οι οποίοι συχνά λένε ότι δεν υπάρχει λάθος στιγμή για να ζητήσετε από τον εργοδότη σας αύξηση μισθού, εφόσον μπορείτε να υποστηρίξετε σθεναρά την αξία που προσφέρετε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χ. Βαφειάς: Κάποιοι λένε δεν βρίσκουν δουλειές. Ελάτε στα καράβια με μισθούς έως 15.000 ευρώ καθαρά (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × one =