αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑMark Cuban: Πριν παραιτηθείτε από την δουλειά σας για να ξεκινήσετε κάτι δικό σας, υπάρχει 1 κίνηση που πρέπει να κάνετε

Mark Cuban: Πριν παραιτηθείτε από την δουλειά σας για να ξεκινήσετε κάτι δικό σας, υπάρχει 1 κίνηση που πρέπει να κάνετε

Το να εγκαταλείψετε τη δουλειά σας για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση μπορεί να είναι τόσο δελεαστικό όσο και εξαιρετικά ρισκαδόρικο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα δίχτυ ασφαλείας πριν κάνετε το «άλμα», λέει ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και επενδυτής Mark Cuban.

«Πρώτα αποταμιεύστε τα χρήματά σας. Μην αφήσετε απλώς [τη δουλειά σας] αν δεν ξέρετε τι διάολο κάνετε», είπε ο Cuban στο Wired σε ένα βίντεο Q&A. Το σκεπτικό του: Παρά τις πολλές ιστορίες επιτυχίας, οι περισσότεροι άνθρωποι που εγκαταλείπουν την δουλειά τους για να χτίσουν τη δική τους ιδέα, είτε αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες είτε αποτυγχάνουν ολοκληρωτικά.

«Ακούμε όλες αυτές τις ιστορίες για όλους αυτούς τους ανθρώπους που παράτησαν τη δουλειά τους, δημιούργησαν μια εταιρεία και έβγαλαν όλα αυτά τα χρήματα», σημειώνει ο Cuban και τονίζει: «Αυτό που δεν ακούτε είναι οι ιστορίες των ανθρώπων που παράτησαν τη δουλειά τους, ξεκίνησαν μια εταιρεία και απέτυχαν παταγωδώς και τώρα εργάζονται σε μια δουλειά που μισούν».

Κάντε μια ενδελεχή έρευνα πριν παραιτηθείτε από τη δουλειά σας, επιμένουν οι ειδικοί. Γράψτε ένα λεπτομερές επιχειρηματικό πλάνο και καθορίστε πόσες αποταμιεύσεις θα χρειαστείτε για να επιβιώσετε, εάν η επιχείρηση δεν «απογειωθεί» αμέσως.

Ορισμένοι financial planners συνιστούν να εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα για να καλύψετε 12 μήνες, τόσο για τα έξοδα διαβίωσης όσο και για την μπίζνα σας. Στο ελάχιστο, χρειάζεστε αρκετά για «τουλάχιστον έξι μήνες» κόστους διαβίωσης, εξηγεί ο Cuban.

«Πριν παραιτηθείτε, να είστε προετοιμασμένοι, να ξέρετε τι κάνετε, να αποταμιεύσετε τα χρήματά σας, να έχετε χρήματα για να περάσετε τουλάχιστον έξι μήνες, αν μπορείτε», τόνισε ο Cuban στο Wired. «Και, τότε, ίσως είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την επιχείρησή σας».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ίος: Πως είναι να δουλεύεις remote από το νησί των πάρτι

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − nine =