αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑMark Cuban: Οι 3 συνήθειες που μπορούν να σας κάνουν δισεκατομμυριούχους

Mark Cuban: Οι 3 συνήθειες που μπορούν να σας κάνουν δισεκατομμυριούχους

Για τον Mark Cuban έχουμε μιλήσει πολλές φορές εδώ στο It’s Possible. Ξεκίνησε από το μηδέν. Και πλέον είναι δισεκατομμυριούχος. Aυτός και οι συνιδρυτές του πούλησαν το Broadcast.com στην Yahoo για 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 1999. Σήμερα, ο 65χρονος έχει μία περιουσία που φτάνει στα περίπου 6,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Είναι πετυχημένος επιχειρηματίας και επενδυτής.

«Η πραγματικότητα είναι ότι για να γίνεις δισεκατομμυριούχος, το μόνο πράγμα που πρέπει να έχεις είναι η τύχη. Κάθε δισεκατομμυριούχος που σου λέει ότι θα μπορούσε να το κάνει ξανά… όχι» λέει ο ίδιος στο Wired.

Έτσι, εάν θέλετε να γίνετε μαζικά πλούσιοι, για αρχή, κάντε ό,τι μπορείτε για να αυξήσετε την τύχη σας.

O Mark Cuban δίνει τις δικές του συμβουλές. Και συμβαδίζουν με την επιστήμη.

1. Διάβασμα

Μερικοί δισεκατομμυριούχοι είναι εξωστρεφείς, άλλοι είναι εσωστρεφείς. Ο καθένας έχει το δικό του στιλ και προσωπικότητα. Όμως, παρά την τεράστια διαφορά μεταξύ των δισεκατομμυριούχων, ένα πράγμα φαίνεται να είναι σταθερό μεταξύ σχεδόν όλων: Όλοι διαβάζουν πολύ.

Ο Warren Buffett, ο Bill Gates, ο Richard Branson και ο Elon Musk είναι όλοι βιβλιοφάγοι. Το ίδιο και ο Cuban, και επιμένει ότι αν θέλεις να είσαι σούπερ επιτυχημένος, πρέπει να είσαι και εσύ.

«Διαβάστε, διαβάστε, διαβάστε, διαβάστε, διαβάστε!» φωνάζει.

Η επιστήμη συμφωνεί, δείχνοντας ότι οι τακτικοί αναγνώστες όχι μόνο τα καταφέρνουν καλύτερα ακαδημαϊκά (δεν υπάρχει σοκ εδώ), αλλά είναι επίσης πιο χαρούμενοι, πιο υγιείς και πιο συναισθηματικά ευφυείς. Η ανάγνωση βοηθά επίσης τον εγκέφαλό σας για να εστιάσει και να κατανοήσει πολύπλοκες πληροφορίες. Λοιπόν, ναι, θα πρέπει να διαβάσετε περισσότερο.

2. Περιέργεια

Γιατί οι δισεκατομμυριούχοι διαβάζουν τόσο πολύ; Ίσως επειδή είναι εγγενώς περίεργοι, μια άλλη διανοητική συνήθεια που ο Cuban επιμένει ότι πρέπει να καλλιεργήσετε αν θέλετε κι εσείς να φτάσετε σε μία τεράστια επιτυχία. «Τα πράγματα αλλάζουν. Πρέπει να είσαι πάντα περίεργος. Πρέπει να ξέρεις τι συμβαίνει. Πρέπει να μένεις στην κορυφή», λέει.

Και πάλι, η επιστήμη υποστηρίζει τον ισχυρισμό του, ότι η περιέργεια και η επιτυχία πάνε μαζί. Η έρευνα δείχνει ότι οι ιδιοφυΐες πολλών τύπων μοιράζονται το άνοιγμα σε νέες εμπειρίες, ενώ άλλες μελέτες δείχνουν ότι η περιέργεια οδηγεί στη μάθηση, μας βοηθά να συγκεντρωθούμε και να αφοσιωθούμε, να θυμόμαστε περισσότερα και γενικά να απολαμβάνουμε περισσότερο τη ζωή (και τους περίεργους, απρόβλεπτους συνανθρώπους μας).

3. Ευελιξία

Η περιέργειά σας μπορεί να σας ωθήσει να διαβάσετε και να μάθετε νέες πληροφορίες, αλλά αν δεν ενεργήσετε βάσει αυτών των πληροφοριών, δεν θα σας κάνει πολύ καλό. «Επειδή το sh*t αλλάζει, επειδή πάντα μαθαίνεις αυτά τα νέα πράγματα για τα οποία είσαι περίεργος, πρέπει πάντα να είσαι ευκίνητος και να μπορείς να προσαρμοστείς», καταλήγει ο Cuban.

Πιθανότατα δεν χρειάζεστε έρευνα για να σας πει ότι πρέπει να παραμείνετε ευέλικτοι για να συμβαδίζετε με τον σημερινό κόσμο που αλλάζει γρήγορα, αλλά αν ψάχνετε για επιβεβαίωση από ειδικούς, υπάρχει. Ένα πρόσφατο ερευνητικό πρόγραμμα της McKinsey, για παράδειγμα, κατέληξε στο συμπέρασμα:

Η ευελιξία οδηγεί σε μια σταδιακή αλλαγή στην απόδοση. Ικανοποίηση των πελατών, τη δέσμευση των εργαζομένων και τη λειτουργική απόδοση. Κάνει την οργάνωση πέντε έως δέκα φορές ταχύτερη. Και φέρνει περισσότερη καινοτομία.

Αναμφίβολα η ευκινησία βοηθά τα άτομα να συμβαδίζουν με τη νέα τεχνολογία, τις μεταβαλλόμενες τάσεις και τις νέες ευκαιρίες επίσης. Ο κόσμος σίγουρα δεν μένει ακίνητος. Ούτε κι εσύ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο επιχειρηματίας και ηθοποιός Kevin Hart έδωσε την συμβουλή επιτυχίας του: Το χιούμορ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 4 =