αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑMark Cuban και Warren Buffett συμφωνούν: Η Νο1 λάθος κίνηση, που θα σε εμποδίσει να γίνεις πλούσιος

Mark Cuban και Warren Buffett συμφωνούν: Η Νο1 λάθος κίνηση, που θα σε εμποδίσει να γίνεις πλούσιος

Οι δυο τους, έχουν καταγράψει τα δικά τους επιχειρηματικά success stories. Mark Cuban και Warren Buffett. Μέσα από όλες τις εμπειρίες που έχουν βιώσει, έχουν καταλήξει σε ένα κοινό συμπέρασμα, όπως σημειώνει το CNBC. Τη Νο1 λάθος κίνηση που θα σε εμποδίσει να γίνεις πλούσιος.

Ο Mark Cuban σε ηλικία 23 ετών αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο, με μερικά μόνο δολάρια στην τσέπη. Στα 32 του, είχε βγάλει τα πρώτα του εκατομμύρια. Πουλώντας την πρώτη του εταιρία, MicroSolutions, στη CompuServe προς 6 εκατ. δολάρια. Λιγότερο από 10 χρόνια αργότερα, πούλησε τη δεύτερη εταιρεία του, Broadcast.com, στη Yahoo για 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Και έγινε αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος.

«Μην επιδιώκετε να γίνετε πλούσιοι με γρήγορους τρόπους. Δεν υπάρχουν συντομεύσεις», έχει τονίσει ο Cuban.

Και χτυπά το… κουδουνάκι: Όσο λιγότερα χρήματα έχεις, είναι πιο πιθανό να σε πλησιάσει κάποιος με ένα «μεγάλο σχέδιο» για εσένα. Αν είχε πράγματι ένα τέτοιο, δεν θα το μοιραζόταν μαζί σου. Χρειάζεται προσοχή, για να μην πέσεις σε κάποια τέτοια παγίδα.

Ο Buffett έχει ίδια άποψη σε ότι αφορά την ταχύτητα. «Είναι πιο εύκολο να το κάνεις αργά. Αλλά δεν είναι εύκολο να γίνεις πλούσιος γρήγορα», έχει πει. Ο χρυσός κανόνας στις επενδύσεις είναι να σκέφτεσαι μακροπρόθεσμα. Κάτι το οποίο κάνει φυσικά και ο ίδιος.

Όπως έχει τονίσει, αν αγοράσεις π.χ. μια εταιρία σήμερα, αυτή μπορεί να γίνει τεράστια σε 10, 20, 30 χρόνια από σήμερα. Εσύ αυτό που πρέπει να κάνεις αν έχεις τα χρήματα, είναι επενδύσεις που βλέπουν μπροστά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × five =