αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑMark Cuban: Η συμβουλή μου για να χτίσετε μια εταιρία δισεκατομμυρίων; Ξεκινήστε με όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα

Mark Cuban: Η συμβουλή μου για να χτίσετε μια εταιρία δισεκατομμυρίων; Ξεκινήστε με όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα

Πολλοί νέοι επιχειρηματίες και startuppers έχουν ένα πράγμα στο μυαλό τους όταν ξεκινούν ένα project: Πως θα βρουν επενδυτές για να «σηκώσουν» χρηματοδότηση.

Αλλά ο διάσημος επενδυτής και γνωστός δισεκατομμυριούχος, Mark Cuban, έχει μια διαφορετική οπτική. Στο φετινό SXSW panel έδωσε μια συμβουλή: Ξεκινήστε «με όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα».

Αν και ο Cuban έχει προσφέρει σχεδόν 20 εκατομμύρια δολάρια σε 85 deals σε 111 επεισόδια του τηλεοπτικού σόου Shark Tank, προειδοποιεί να μην προχωρήσετε κατευθείαν στην άντληση εξωτερικής χρηματοδότησης.

«Οι άνθρωποι έχουν αυτή τη νοοτροπία ότι, “Εντάξει, ξεκινάω μια επιχείρηση. Τώρα, πρέπει να πάω να σηκώσω χρήματα”», εξήγησε ο Cuban, προσθέτοντας: «Απλώς θυμηθείτε ότι το να πάρετε χρήματα, είτε είναι από εμένα, στο Shark Tank [ ή] οπουδήποτε, αυτό δημιουργεί μία υποχρέωση. Υπάρχει κάποιος που θέλει αυτά τα χρήματα πίσω».

Ο Cuban πούλησε την πρώτη του επιχείρηση, την τεχνολογική εταιρεία MicroSolutions, στην CompuServe για 6 εκατομμύρια δολάρια το 1990, και τέσσερα χρόνια αργότερα, επένδυσε, και στη συνέχεια αγόρασε, τη μικρή startup που εξελίχτηκε στο Broadcast.com — και την πούλησε στη Yahoo! για 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 1999.

Σημερα, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, έχει μία περιουσία που φτάνει στα 6,27 δισ. δολάρια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ίσως»: Οι πετυχημένοι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν αυτές τις 5 μικρές λέξεις

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 5 =