αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑMark Cuban: Αυτή είναι η συνήθεια που πρέπει να έχουν όλοι όσοι είναι πάνω από 30 χρονών. Αν θέλουν να είναι πετυχημένοι

Mark Cuban: Αυτή είναι η συνήθεια που πρέπει να έχουν όλοι όσοι είναι πάνω από 30 χρονών. Αν θέλουν να είναι πετυχημένοι

Αν θες να βάλεις μία χρήσιμη συνήθεια στο πρόγραμμα σου, ο Mark Cuban έχει κάτι συγκεκριμένο να σου προτείνει.

Ο αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος και ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks είπε στο podcast “Club Random” ότι όλοι οι άνω των 30 ετών θα πρέπει να διαβάζουν κάθε μέρα. Διαφορετικά, περιορίζουν τον εαυτό τους και την καριέρα τους, όπως εξήγησε.

«Κάποιοι 40 και άνω, ακόμη και 30 και άνω, αν δεν διαβάζετε, αυτοσαμποτάρεστε… γιατί δεν διευρύνετε το μυαλό σας», είπε ο Cuban όπως μεταδίδει το CNBC. «Λέω στα παιδιά μου… ‘Κάποιος που δεν διαβάζει ζει μια ζωή, κάποιος που διαβάζει έχει απεριόριστο αριθμό ζωών’».

Όπως εξηγεί το CNBC, μία μελέτη του 2016 που διεξήχθη από ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Yale διαπίστωσε ότι το διάβασμα 30 λεπτών την ημέρα βοηθούσε τους συμμετέχοντες 50 ετών και άνω να ζήσουν κατά μέσο όρο δύο χρόνια περισσότερο από τους συνομήλικους τους που δεν διάβαζαν, ανεξάρτητα από την υγεία, τον πλούτο, το φύλο και την Εκπαίδευση.

Ο ίδιος ο Cuban διαβάζει σταθερά. Το 2018, είπε στο CNBC ότι διαβάζει τέσσερις έως πέντε ώρες την ημέρα. Ασχολείται με το τεχνολογικό πεδίο, αλλά δεν παραβλέπει και τις ειδήσεις.

Βεβαίως ο Cuban δεν είναι ο μόνος πλούσιος άνθρωπος που αγαπά το διάβασμα. Την ίδια συνήθεια έχουν μέσα στο πρόγραμμα τους πολλοί κροίσοι. Θυμηθείτε και την τελευταία λίστα με τα 5 βιβλία που προτείνει ο Bill Gates. Ναι, είναι επίσης… βιβλιοφάγος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε απλές κινήσεις για να διεκδικείς αυτό που θες, χωρίς να γίνεσαι αγενής

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 3 =