αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑMarcus Lemonis: «Πως η επιχειρηματικότητα με βοήθησε να καταπολεμήσω το κοινωνικό άγχος μου»

Marcus Lemonis: «Πως η επιχειρηματικότητα με βοήθησε να καταπολεμήσω το κοινωνικό άγχος μου»

Για ένα προσωπικό θέμα μίλησε ο ελληνικής καταγωγής επενδυτής και επιχειρηματίας, Marcus Lemonis. Αποκάλυψε το πως η επιχειρηματικότητα τον βοήθησε στο να ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό το κοινωνικό άγχος του. Κοινωνικό άγχος ονομάζεται το άγχος (συναισθηματική δυσφορία, φόβος) που έχει να κάνει με κοινωνικές περιστάσεις, με την αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους και με την αξιολόγηση ή κοντινή παρατήρηση απ’ αυτούς.

Πολλοί, βλέποντας τον να δίνει συνεντεύξεις και να φαίνεται ιδιαίτερα άνετος στις δημόσιες εμφανίσεις του, θεωρούν ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Καθώς ο ίδιος έχει κοινωνικό άγχος και μάλιστα η επιχειρηματικότητα τον βοήθησε να το καταπολεμήσει.

«Πριν από πολλά χρόνια αποφάσισα να δημιουργήσω μια μικρή επιχείρηση, επειδή ένιωθα μόνος και αουτσάιντερ», λέει ο γνωστός επενδυτής. «Η μικρή επιχείρηση ήταν καλό περιβάλλον για εμένα, αφού συνεργαζόμουν με ανθρώπους που είχαν παρόμοια χαρακτηριστικά με εμένα» λέει και συνεχίζει: «είχα την ευκαιρία να επικοινωνήσω μαζί τους τόσο σε επαγγελματικό επίπεδο, όσο και σε προσωπικό».

Όπως σημειώνει το CNBC, τον βοήθησε πολύ το εξής: όταν συνειδητοποίησε ότι η περίπτωση του, βοηθούσε και τους άλλους να ξεπεράσουν τις φοβίες τους και να φτάσουν στην επιτυχία. «Σε όλους αρέσουν τα αουτσάιντερς» τονίζει ο Marcus Lemonis.

Ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι δεν έχει ξεπεράσει εντελώς το πρόβλημα του μέχρι σήμερα. «Εξακολουθώ να έχω κοινωνικό άγχος. Ακόμη δεν έχω τόση αυτοπεποίθηση, όση θα ήθελα να έχω», παραδέχεται.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × four =