αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑMammoth Hunter: Ο άνθρωπος που έγινε εκατομμυριούχος πουλώντας χαυλιόδοντες από μαμούθ

Mammoth Hunter: Ο άνθρωπος που έγινε εκατομμυριούχος πουλώντας χαυλιόδοντες από μαμούθ

Μετά την αποφοίτηση του από το πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, ο Bruce Schindler πήγε στην Αλάσκα, αφού βρήκε μια part time δουλειά ως οδηγός τουριστικού λεωφορείου. Εκεί όμως, το 1993, ανακάλυψε την δουλειά που θα του έφερνε πολλά χρήματα. Και ο ίδιος τελικά δεν θα εγκατέλειπε ποτέ αυτό το μέρος.

Ανακάλυψε, ότι το υπέδαφος είναι γεμάτο από χαυλιόδοντες μαμούθ. Ναι, πρόκειται για τα προϊστορικά ζώα που εξαφανίστηκαν πριν από πάρα πολλά χρόνια. Άρχισε να μαζεύει μερικά από αυτά, να τα επεξεργάζεται και να τα μετατρέπει σε έργα τέχνης. Έφτιαχνε για παράδειγμα, ωραία διακοσμητικά με το συγκεκριμένο υλικό.

«Δημιούργησα ένα μικρό στούντιο στο γκαράζ ενός φίλου. Και αποφάσισα να πουλάω τα δημιουργήματα μου προς αρκετά χρήματα, έτσι ώστε να έχω ένα καλό βιοτικό επίπεδο» λέει ο Bruce Schindler.

«Πουλήθηκαν όλα. Το αποφάσισα. Αυτό ήταν που έπρεπε να κάνω» συμπληρώνει ο ίδιος. Ωστόσο, υπήρχε ένα πρόβλημα. Αρχικά αγόραζε το εν λόγω υλικό από έναν μεσάζοντα. Και κόστιζε 100 δολάρια το κιλό. Αυτό δεν μπορούσε να τον βοηθήσει, έτσι ώστε να στίσει μια επιχείρηση. «Έπρεπε να αλλάξω αυτό το μοντέλο» τονίζει ο Schindler. Ανακάλυψε ότι το υλικό που χρειάζεται, βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες θαμμένο στην περιοχή Canadian Yukon, εκεί όπου οι ανθρακωρύχοι έψαχναν για χρυσό.

Εκεί ο πάγος ήταν έντονος και έτσι έχουν διατηρηθεί μεγάλες ποσότητες από χαυλιόδοντες μαμούθ. «Τα μαμούθ έχουν εξαφανιστεί εδώ και 35.000 χρόνια. Αυτά τα κομμάτια έχουν διατηρηθεί μέσα στον πάγο και από καθαρή τύχη ανακαλύφθηκαν, πρώτα από τους ανθρακωρύχους» σημειώνει ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος.

Τελικά, κινήθηκε έξυπνα, κατάφερε να κλείσει ένα deal με τους ανθρακωρύχους που είχαν «πιάσει» το συγκεκριμένο κομμάτι γης και έφτασε να βγάζει πολλά κιλά από χαυλιόδοντες μαμούθ. Εδώ σημειώστε και κάτι ακόμα: το κυνήγι των περισσότερων «μοντέρνων» ελεφαντόδοντων έχει απαγορευτεί, οπότε τα δημιουργήματα του Schindler έχουν ακόμα μεγαλύτερη αξία. Πολλοί καλλιτέχνες, συλλέκτες ή μουσεία τα αγοράζουν.

Όπως εξηγεί, οι περισσότεροι χαυλιόδοντες μαμούθ που πουλάει είναι θραύσματα και σπασμένα μέρη. Που προφανώς έχουν μόνο ιστορική αξία. Το 5% αυτών μπορεί να επεξεργαστεί και να γίνει κάτι όμορφο.

Και η πορεία μέχρι εδώ δεν ήταν εύκολη για τον «Mammoth Hunter», όπως είναι πλέον γνωστός. Μεγάλωσε σε φτωχή οικογένεια στο Σιάτλ. Μάλιστα πολλές φορές χρησιμοποιούσαν κουπόνια τροφίμων, για να φάνε. Την πρώτη χρονιά λειτουργίας, η επιχείρηση του Schindler είχε ετήσια έσοδα από πωλήσεις 10.000 δολάρια. Όσο για το πόσα έσοδα είχε το 2016; Έφτασε τα 600.000 δολάρια, με την αξία της εταιρία να «σκαρφαλώνει» στα 1,5 εκατ. δολάρια.

«Μη φοβάστε να βγάλετε κέρδος» τονίζει ο επιχειρηματίας στο CNBC. Συμπληρώνοντας: «Συχνά, βλέπω ανθρώπους που ξεκινούν κάτι, πωλούν πράγματα που δημιουργούν οι ίδιοι, αλλά δεν τα εκτιμούν επειδή τα έχουν φτιάξει με το δικό τους χέρι. Αλλά να ξέρετε ότι το πράγμα που έχετε δημιουργήσει με το δικό σας χέρι, έχει μεγαλύτερη αξία από οποιαδήποτε ετικέτα εκεί έξω».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 16 =