αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑMakeSpace: Μια startup… αποθήκη, που μόλις «σήκωσε» 30 εκατ. δολάρια

MakeSpace: Μια startup… αποθήκη, που μόλις «σήκωσε» 30 εκατ. δολάρια

Είναι εκπληκτικό, το πόσες ιδέες μπορούν να μετατραπούν σε καινοτόμες επιχειρήσεις. Μια ιδιαίτερη περίπτωση, είναι αυτή της MakeSpace. Μια startup η οποία ουσιαστικά λειτουργεί σαν αποθήκη, στην οποία μπορείς να αποθηκεύσεις πράγματα που δεν χρειάζεσαι στη δεδομένη χρονική στιγμή. Και όταν τα χρειαστείς, η εταιρία στα μεταφέρει πίσω.

Αυτή η επιχείρηση, μόλις «σήκωσε» 30 εκατ. δολάρια, όπως μεταδίδει το TechCrunch. Σημειώνεται, ότι μέσα στο 2016, η MakeSpace είχε λάβει άλλα 17, 5 εκατ. δολάρια ως χρηματοδότηση. Στο συγκεκριμένο brand, έχουν επενδύσει και διάσημα πρόσωπα, σαν τον Carmelo Anthony και τον Nas.

«Η ανάπτυξη είναι τρομερή. Μου αρέσει να στηρίζω startups σε μεγάλες αγορές, όπου δεν βλέπουμε καινοτομία» σημειώνει ο Mark Suster, managing partner στην Upfront Ventures. Η οποία επίσης έχει επενδύσει στην εν λόγω επιχείρηση.

Η MakeSpace, διαθέτει μια εφαρμογή, μέσα από την οποία μπορεί να γίνει όλη η διαδικασία με την παραλαβή των αντικειμένων. Ακόμα και η πληρωμή. Έτσι όλα γίνονται εύκολα για τους χρήστες, που ουσιαστικά δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα. Παράλληλα, η εταιρία έχει καταφέρει να ξοδεύει λίγα χρήματα για ενοίκια, αφού έχει εγκαταστάσεις σε φθηνές περιοχές. Δεν χρειάζονται άλλωστε πολλές πολυτέλειες για… αποθήκες.

Όπως σημειώνει ο CEO της εταιρίας, Sam Rosen (κάτω φωτο), αυτό που έχει μάθει είναι ότι η αποθήκευση είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τους ανθρώπους σήμερα. Μπορεί να προκύψει ένα διαζύγιο, ένας θάνατος ή μια καταστροφή και έτσι πολλές φορές τα έπιπλα μένουν χωρίς διαθέσιμο χώρο για να τοποθετηθούν. Η MakeSpace λύνει αυτό το πρόβλημα άμεσα, με τον χρήστη να πληρώνει μια μηνιαία συνδρομή, για όσο καιρό μείνουν τα πράγματα αποθηκευμένα εκεί.

Η εταιρία έχει έδρα στη Νέα Υόρκη, ενώ δραστηριοποιείται και σε άλλες αμερικανικές περιοχές. Δεν αναμένεται να χρησιμοποιείσαι τα νέα κεφάλαια που πήρε για να επεκταθεί σε νέα μέρη. Αλλά θα κάνει πιο έντονη την παρουσία της, στις πόλεις που ήδη κινείται.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο