αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑMailchimp: Η εταιρία δισεκατομμυρίων που ξεκίνησε… ως παράλληλο project

Mailchimp: Η εταιρία δισεκατομμυρίων που ξεκίνησε… ως παράλληλο project

Το να απολυθείς από την δουλειά σου είναι σκληρό. Ο Ben Chestnut όμως βρέθηκε σε μια τέτοια δύσκολη θέση. Ξεκίνησε την πλατφόρμα μάρκετινγκ Mailchimp μόλις απολύθηκε από τη δουλειά του στο web design το μακρινό 2000. Μάλιστα το δημιούργημα του ήταν ένα παράλληλο project για 7 χρόνια, όπως σημειώνει το CNBC.

Στην συνέχεια η εταιρία «εκτοξεύτηκε» και το 2019 κατάφερε να καταγράψει 700 εκατ. δολάρια σε έσοδα. Σήμερα είναι μια εταιρία δισεκατομμυρίων, γνωστή σε όλο τον πλανήτη. Φυσικά και ο Ben Chestnut έγινε δισεκατομμυριούχος.

Τι θα έκανε όμως ο Ben Chestnut αν έπρεπε να ξεκινήσει ένα παράλληλο project σήμερα για να βγάλει επιπλέον χρήματα, εν μέσω Covid-19; Ο ίδιος απαντά: «Θα περνούσα πολύ χρόνο ως freelancer. Βοηθώντας τα μικρά καταστήματα να στραφούν στο διαδύκτιο».

«Θα μπορούσα να βοηθήσω αυτές τις επιχειρήσεις να πουν τις ιστορίες τους, να παραμείνουν συνδεδεμένες με τους πελάτες τους και να πουλήσουν τα προϊόντα τους στο διαδίκτυο. Θα σχεδίαζα όμορφους ιστότοπους, λογότυπα και άλλα στοιχεία design, βοηθώντας τες στο ψηφιακό μάρκετινγκ» εξηγεί.

Όπως λέει ο ίδιος: «Πολλές επιχειρήσεις πρέπει να δημιουργήσουν μια διαδικτυακή παρουσία για πρώτη φορά, οπότε αυτός είναι ένας τρόπος που θα μπορούσα να αξιοποιήσω τις δεξιότητές μου στο σχεδιασμό και το μάρκετινγκ για να βοηθήσω αυτές τις επιχειρήσεις».

Και δεν έχει άδικο. Είναι ένα φαινόμενο που βλέπουμε και στην Ελλάδα στην εποχή του Covid-19 και των lockdowns: Πολλές επιχειρήσεις -ιδίως οι μικρότερες- τρέχουν… την τελευταία στιγμή να οργανώσουν την online παρουσία τους και να κάνουν online πωλήσεις, βλέποντας πως στην παρούσα φάση δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Και κάπου εκεί, ίσως υπάρχει μια ευκαιρία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − 12 =