αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑMπάσιμο και από την Βρετανία: Ξεκινά να δοκιμάζει 4ημερη εργασία. Χωρίς μείωση μισθού

Mπάσιμο και από την Βρετανία: Ξεκινά να δοκιμάζει 4ημερη εργασία. Χωρίς μείωση μισθού

Ζούμε σε έναν κόσμο που αλλάζει πολύ γρήγορα, και κομμάτι της νέας πραγματικότητας φαίνεται ότι θα είναι η 4ημερη εργάσιμη εβδομάδα. Ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων χωρών, τώρα είναι η σειρά της Βρετανία να κάνει δυναμικό μπάσιμο, ετοιμάζοντας την δική της δοκιμή στο εν λόγω μοντέλο.

Στο πιλοτικό πρόγραμμα, που αποτελεί μέρος εξάμηνης δοκιμής η οποία διενεργείται από ακαδημαϊκούς στα πανεπιστήμια του Κέιμπριτζ και της Οξφόρδης, έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής έξι επιχειρήσεις στη Μεγάλη Βρετανία. Μέχρι τον Ιούνιο που θα ξεκινήσει επίσημα το πρόγραμμα, οι ερευνητές εκτιμούν ότι θα έχουν προσελκύσει συνολικά 20- 30 επιχειρήσεις.

Η δοκιμή ξεκινά εν μέσω ολοένα αυξανόμενου ενδιαφέροντος από επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο για τα πιθανά οφέλη από την παροχή μιας επιπλέον ημέρας άδειας στους εργαζόμενους.

Ο Ken Sutherland, πρόεδρος της Canon Medical Research Europe, μιας από τις εταιρείες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα προσφέροντας 4ήμερη εβδομάδα εργασίας στους 140 υπαλλήλους της, δήλωσε: «Αναγνωρίζουμε ότι τα εργασιακά πρότυπα και η σημασία που δίνουμε όλοι στην ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής έχουν αλλάξει ουσιαστικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ως υπεύθυνοι εργοδότες, εξετάζουμε πάντα πώς μπορούμε να προσαρμόσουμε τις εργασιακές μας πρακτικές για να διασφαλίσουμε ότι οι εργαζόμενοι βρίσκουν ότι ο χρόνος τους μαζί μας είναι ουσιαστικός, ικανοποιητικός και παραγωγικός. Για αυτόν τον λόγο, επιθυμούμε να δοκιμάσουμε μια τετραήμερη εβδομάδα για να δούμε αν μπορεί να λειτουργήσει για εμάς».

Οι εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου που συμμετέχουν περιλαμβάνουν εταιρείες λογισμικού και ιατρικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και κυμαίνονται σε μέγεθος από μικρές, των 20 ατόμων, μέχρι μεγάλες, με περισσότερους από 100 εργαζομένους.

Μειώνοντας το τυπικό ωράριο κατά το ένα πέμπτο αλλά χωρίς απώλεια μισθού, η τετραήμερη εβδομάδα έχει κερδίσει έδαφος αφού ορισμένες επιχειρήσεις ανέφεραν μη αναμενόμενα οφέλη, όπως η αυξημένη παραγωγικότητα και η βελτίωση στην παραμονή του προσωπικού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτός ο CEO έδωσε μόνιμα ρεπό τις Παρασκευές στους εργαζομένους του. Και λέει ότι το έκανε… για δικό του κέρδος

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − twelve =