αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑMε ένα hackathon προχωρούν οι διαδικασίες στο πρώτο Global Shapers Thessaloniki Hub

Mε ένα hackathon προχωρούν οι διαδικασίες στο πρώτο Global Shapers Thessaloniki Hub

Εχοντας ολοκληρώσει το Open Ideation – την πρώτη φάση της δημόσιας συλλογής ιδεών (public brainstorming) του Thessaloniki:Thrive – τη Δευτέρα, 14/12, ξεκινάει το Virtual Hackathon, στα πλαίσια του οποίου πολίτες της Θεσσαλονίκης συμβάλλουν στην συν-διαμόρφωση του πρώτου project του Hub της Θεσσαλονίκης. 

Το hackathon θα λάβει χώρα μέσω Zoom τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:

> Δευτέρα, 14/12: 19.30 – 21.00

> Τετάρτη, 16/12: 19.30 – 21.00

> Παρασκευή, 18/12: 19.30 – 21.00

> Σάββατο, 19/12: 11.00 – 13.30

Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε ομάδες. Στο τέλος του hackathon κάθε ομάδα θα παρουσιάσει τη δική της ιδέα-υποψηφιότητα για την τελική διαμόρφωση του πρώτου project του Thessaloniki:Thrive. Το hackathon είναι ανοιχτό σε όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης. Οσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο ακόλουθο link: https://forms.gle/1fCwAdJL8Z1isJ3n9

Σχετικά με το Global Shapers Thessaloniki Hub

Οι  Global  Shapers, που αποτελούν μία πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (World Economic Forum), είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο νέων κάτω των 30 ετών που εργάζονται από κοινού για την αντιμετώπιση τοπικών και παγκόσμιων προκλήσεων μέσα από το διάλογο, τη δράση, την αλλαγή. 

Το Hub της  Θεσσαλονίκης είναι μέλος αυτής της παγκόσμιας κοινότητας. Απευθύνεται σε νέους 18-30 ετών και φιλοδοξεί να καταστεί καταλύτης κοινωνικής καινοτομίας που να λειτουργεί ως δημιουργικό εφαλτήριο για νέους ηγέτες ώστε να συνεργαστούν και συν-δημιουργήσουν το μέλλον της πόλης μας, επιφέροντας διαχρονικές αλλαγές. Μέσα από έρευνα, δράσεις και συνεργασίες, το Hub της Θεσσαλονίκης έχει ως στόχο να συμβάλλει στην αντιμετώπιση υφιστάμενων και αναμενόμενων προκλήσεων, να  αξιοποιήσει  υπάρχουσες  ευκαιρίες  και  να  λειτουργήσει ως καταλύτης για τη δημιουργία νέων, και να ετοιμάσει τον δρόμο για τη νέα γενιά των φορέων αλλαγής (change makers). Στην πρώτη φάση λειτουργίας του Hub της Θεσσαλονίκης θα επικεντρωθούμε σε θέματα που αφορούν στην εργασία, στην απασχόληση και στην ανάπτυξη της καριέρας των νέων της Θεσσαλονίκης, φιλοδοξώντας να συνδράμουμε ώστε η Θεσσαλονίκη να εξελιχθεί σε πόλη επιλογής για νέους εργαζομένους, όπου θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν μία επιτυχημένη και προσοδοφόρα επαγγελματική πορεία.

(Δελτίο Τύπου)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × three =