αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑLucid Motors: Η startup που έφτιαξε το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο και θέλει να κοντράρει τους «μεγάλους»

Lucid Motors: Η startup που έφτιαξε το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο και θέλει να κοντράρει τους «μεγάλους»

Σε ένα πεδίο με έντονο ανταγωνισμός, αλλά και πολλές προοπτικές ανάπτυξης, μπαίνει μια startup από την Καλιφόρνια. Μιλάμε για την Lucid Motors, η οποία έχει ιδρυθεί από τον πρώην αρχιμηχανικό της Tesla, Peter Rawlinson. Ενώ η υπόλοιπη ομάδα αποτελείται από πρώην στελέχη των BMW, Mazda και Audi.

Ανεξάρτητα από το αν θα πετύχουν ή όχι, γίνεται εύκολα κατανοητό ότι μιλάμε για ανθρώπους που ξέρουν πολύ καλά την αγορά του αυτοκινήτου. Τώρα η Lucid Motors παρουσίασε το πρώτο της high-tech όχημα. Το ηλεκτρικό Air. Το Lucid Motors Air είναι εξοπλισμένο με 100kWh ή 130kWh μπαταρία, ανάλογα με την έκδοση, έχοντας 1000 άλογα ιπποδύναμη και 400 μίλια αυτονομία. Η ισχύς και η εμβέλεια του ηλεκτρικού Air, ξεπερνάνε το Tesla Model S P100D, και με επιτάχυνση από τα 0 στα 100 μέσα σε 2.5 δευτερόλεπτα.

Πέρα από τις επιδόσεις του, το νέο μοντέλο ξεχωρίζει και για την φουτουριστική του εμφάνιση. Τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου έχουν εγκατασταθεί στην «περίμετρο». Έτσι έχουν δημιουργηθεί όσο το δυνατό περισσότεροι χώροι για τους επιβάτες. Ενώ στο εσωτερικό του θυμίζει κάτι… από ιπτάμενο jet.

Επιπλέον, η Lucid Motors ισχυρίζεται ότι το Air έχει το κατάλληλο harware για λειτουργία αυτόνομης οδήγησης, όπως ραντάρ, κάμερες και LiDAR. Μερικά χαρακτηριστικά αυτόνομης οδήγησης θα είναι διαθέσιμα με την κυκλοφορία του Lucid Motors Air. Η παραγωγή θα ξεκινήσει, με βάση το πλάνο της εταιρίας, το 2018.

lucid-motors-goes-against-tesla-with-air-electric-sedan-boasting-400mile-range-12

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − one =