αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑLow-cost αεροπορική ξεκινά απευθείας πτήσεις από Αθήνα προς Ισλανδία

Low-cost αεροπορική ξεκινά απευθείας πτήσεις από Αθήνα προς Ισλανδία

Απευθείας πτήσεις από Αθήνα προς Ισλανδία θα προσφέρει από τον Ιούνιο του 2023 η PLAY. Πρόκειται για χαμηλού κόστους ισλανδική αεροπορική εταιρεία.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, ξεκίνησαν οι πωλήσεις εισιτηρίων για πτήσεις από την ελληνική πρωτεύουσα προς το Ρέικιαβικ, με την πρώτη πτήση να εκτελείται στις 3 Ιουνίου 2023, με δύο πτήσεις την εβδομάδα αρχικά κάθε Τρίτη και Σάββατο.

Από την Ισλανδία, οι επιβάτες της PLAY μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τις ΗΠΑ, όπου η εταιρεία εκτελεί δρομολόγια προς τέσσερις προορισμούς: Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον, Βοστώνη και Βαλτιμόρη. Ο χρόνος πτήσης από την Αθήνα στο Ρέικιαβικ είναι περίπου 5 ώρες 30 λεπτά και για όσους ταξιδεύουν προς τις ΗΠΑ ο χρόνος για την πτήση ανταπόκρισης θα είναι περίπου 2 ώρες.

Η αεροπορική εταιρεία προσφέρει υπερατλαντικές πτήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης και έχει 27 προορισμούς στο δίκτυο δρομολογίων της. Από τη νέα χρονιά στον στόλο της εταιρείας θα λειτουργούν 10 Airbus A320/A321neo.

«Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε τις δραστηριότητές μας στην Αθήνα. Όπου έχουμε ξεκινήσει να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας έως τώρα, οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων έχουν πέσει. Οπότε αυτός είναι ο στόχος μας και για την Ελλάδα: να έρθουμε δυναμικά και να μειώσουμε το κόστος των πτήσεων προς την Ισλανδία και τις ΗΠΑ από την Αθήνα», δήλωσε ο Birgir Jónsson, Διευθύνων Σύμβουλος της PLAY.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει η εταιρεία, ο αριθμός των ταξιδιωτών από την Αθήνα προς την Ισλανδία έχει αυξηθεί σημαντικά τα προηγούμενα χρόνια, ήδη πριν από την πανδημία -ετήσιος ρυθμός αύξησης 20% μεταξύ 2015 και 2021, ενώ ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η αύξηση τον τελευταίο έναν χρόνο -περίπου 8.700 ταξιδιώτες μεταξύ Ιουλίου 2021 και Αυγούστου 2022, με τους περισσότερους να επιλέγουν να ταξιδέψουν στην Ισλανδία τον Αύγουστο. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Νέα Υόρκη είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός στη Βόρεια Αμερική από την Αθήνα, με 500 επιβάτες πτήσεων καθημερινά, είναι οι βασικοί λόγοι που ώθησαν την PLAY να μπει δυναμικά στην ελληνική αγορά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + 3 =