αρχικηVIRALLockdown: Η Αυστρία από αύριο κλείνει τους ανεμβολίαστους στα σπίτια τους

Lockdown: Η Αυστρία από αύριο κλείνει τους ανεμβολίαστους στα σπίτια τους

Η Αυστρία θέτει σε lockdown εκατομμύρια ανεμβολίαστους πολίτες από τη Δευτέρα για να αντιμετωπίσει την αύξηση των μολύνσεων σε επίπεδα ρεκόρ, δήλωσε την Κυριακή ο καγκελάριος  της χώρας Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.

«Πρέπει να αυξήσουμε το ποσοστό εμβολιασμού. Είναι επαίσχυντα χαμηλό», είπε ο Σάλενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου ανακοινώνοντας το νέο μέτρο έπειτα από τηλεδιάσκεψη με τους κυβερνήτες των εννέα επαρχιών της Αυστρίας.

Περίπου το 65% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά του COVID-19. Πρόκειται για ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά στη Δυτική Ευρώπη.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, από τη Δευτέρα οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι μόνο για λόγους εργασίας, αγοράς ειδών πρώτης ανάγκης και σωματικής άσκησης. Το lockdown θα διαρκέσει αρχικά για 10 ημέρες και η αστυνομία θα κληθεί να ελέγχει όσους είναι έξω για να βεβαιωθεί ότι είναι εμβολιασμένοι, είπε ο Σάλενμπεργκ.

Οι αρχές ανησυχούν ότι το προσωπικό των νοσοκομείων δεν θα είναι πλέον σε θέση να χειριστεί την αυξανόμενη εισροή ασθενών με COVID-19.

«Είναι δουλειά μας ως κυβέρνηση της Αυστρίας να προστατεύσουμε τον λαό», είπε ο καγκελάριος της χώρας. «Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε ότι από τη Δευτέρα… θα υπάρξει lockdown για τους μη εμβολιασμένους», δήλωσε. 

Το lockdown επηρεάζει περίπου 2 εκατομμύρια ανθρώπους στη χώρα με πληθυσμό 8,9 εκατ., όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων APA. Να σημειωθεί ότι το lockdown δεν ισχύει για παιδιά κάτω των 12 ετών, επειδή δεν μπορούν ακόμη να εμβολιαστούν επίσημα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + two =