αρχικηVIRALLiuzhou: Η φουτουριστική «πράσινη» πόλη που θέλει να καταπολεμήσει την ατμοσφαιρική ρύπανση

Liuzhou: Η φουτουριστική «πράσινη» πόλη που θέλει να καταπολεμήσει την ατμοσφαιρική ρύπανση

Ο Ιταλός αρχιτέκτονας Stefano Boeri αποκάλυψε τα σχέδιά του για μια πόλη κοντά στο Liuzhou της Κίνας, με κατοικίες πλήρως καλυμμένες από δέντρα και φυτά προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ατμοσφαιρική ρύπανση. Η πόλη-δάσος Liuzhou κατά μήκος του ποταμού Liujiang, στην ορεινή περιοχή του Guangxi, θα διαθέτει σχεδόν 40.000 δέντρα και σχεδόν ένα εκατομμύριο φυτά, από 100 διαφορετικά είδη.

Ακολουθώντας τη φιλοσοφία των «κατακόρυφων δασών» στο Μιλάνο και τη Λοζάνη, το σχέδιο του Boeri αφορά σε ουρανοξύστες που κατασκευάζονται στις αστικές περιοχές της Κίνας γεμάτοι με δέντρα ως τρόπος αντιστάθμισης στη ρύπανση.

Όπως αναφέρει το perierga.gr, η Liuzhou θα παρέχει σπίτια για 30.000 κόσμο, θα περιλαμβάνει εμπορικούς και ψυχαγωγικούς χώρους, δύο σχολεία και ένα νοσοκομείο. Ο αρχιτέκτονας εκτιμά ότι το πράσινο θα απορροφήσει περίπου 10.000 τόνους CO2 και 57 τόνους ρύπων ετησίως, ενώ θα παράγει επίσης περίπου 900 τόνους οξυγόνου.

“Για πρώτη φορά στην Κίνα και στον κόσμο, ένας καινοτόμος αστικός οικισμός θα συνδυάσει την ενεργειακή αυτάρκεια και την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με την αύξηση της βιοποικιλότητας και τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις αστικές περιοχές”, αναφέρει ο αρχιτέκτονας. Η κατασκευή του έργου προβλέπεται να ξεκινήσει το 2020, ενώ στο πλάνο είναι να δημιουργηθούν κι άλλες παρόμοιες πόλεις στην χώρα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 5 =