αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑLime: Η εταιρία με τα ηλεκτρικά πατίνια και τα ποδήλατα επιστρέφει στην Ελλάδα

Lime: Η εταιρία με τα ηλεκτρικά πατίνια και τα ποδήλατα επιστρέφει στην Ελλάδα

Θυμάστε την Lime; Ναι, την εταιρία που είχε φέρει τα ηλεκτρικά πατίνια της στην χώρα μας, αλλά στην συνέχεια αποσύρθηκε. Τώρα ετοιμάζεται να επιστρέψει.

Συγκεκριμένα, η Lime, που υποστηρίζεται από την Uber Technologies Inc., σχεδιάζει να επενδύσει περισσότερα από 55 εκατομμύρια δολάρια φέτος για να επεκτείνει τον παγκόσμιο στόλο της.

Μέσα στα πλάνα είναι και η Ελλάδα!

Η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, θα προσθέσει περισσότερα από 30.000 καινούργια ποδήλατα σε όλη τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Αυστραλία, ενώ θα αντικαταστήσει επίσης παλιά, δήλωσε ο CEO Wayne Ting σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

Επιδιώκει επίσης να επιστρέψει στην Ελλάδα και το Μεξικό – αγορές από τις οποίες είχε αποχωρήσει κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είπε ο CEO, και διερευνά νέους επιχειρηματικούς τομείς, όπως διαφημιστικές συμφωνίες και έναν νέο τύπο οχήματος για τον κοινό του στόλο.

Το 2020, όταν η Lime δυσκολευόταν λόγω των lockdowns, βρήκε μια σανίδα σωτηρίας από την Uber, η οποία ηγήθηκε ενός γύρου χρηματοδότησης της εταιρείας ύψους 170 εκατ. δολαρίων τότε.

Σήμερα, περίπου το 60% των δραστηριοτήτων της Lime προέρχεται από χώρες εκτός των ΗΠΑ, σε πόλεις όπου οι υποδομές είναι λιγότερο επικεντρωμένες στα αυτοκίνητα και πιο φιλικές προς τα ποδήλατα. Οι μεγάλες αγορές ποδηλάτων της εταιρείας περιλαμβάνουν το Σίδνεϊ, τη Ρώμη, το Σιάτλ, το Λονδίνο, το Μιλάνο και το Παρίσι. Η γαλλική πρωτεύουσα απαγόρευσε τα ηλεκτρονικά πατίνια αλλά επέκτεινε το ανώτατο όριο του στόλου ηλεκτρονικών ποδηλάτων κατά 5.000 εν όψει των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × three =