αρχικηVIRAL«Lightscapes»: Το σπίτι στα Βριλήσσια που τραβά όλα τα βλέμματα (ΦΩΤΟ)

«Lightscapes»: Το σπίτι στα Βριλήσσια που τραβά όλα τα βλέμματα (ΦΩΤΟ)

Μια ανακαίνιση σπιτιού μπορεί να του αλλάξει ριζικά πρόσωπο. Αυτό έγινε στην περίπτωση του «Lightscapes» στα Βριλήσσια. Το υφιστάμενο κέλυφος ανακαινίζεται πλήρως, ενώ η διαχείριση της όψης συνιστά μια χειρονομία σύνδεσης των δύο προγενέστερων χρονολογικών φάσεων. Η νέα διαμόρφωση των όψεων με περσίδες και αρχιτεκτονικές προεξοχές αναδεικνύεται μέσα από ένα μορφολογικό στοιχείο που ελίσσεται γύρω από τους εξώστες και παρέχει σκίαση.

Όπως διαβάζουμε στο Ktirio.gr, η κατοικία διαρθρώνεται σε 4 επίπεδα. Στο πρώτο επίπεδο της κύριας πρόσβασης βρίσκεται το κυρίως καθιστικό της κατοικίας με τα δύο γραφεία των ιδιοκτητών, στο δεύτερο τα εφηβικά δωμάτια, ενώ στον τρίτο όροφο διαμορφώνεται το κυρίως υπνοδωμάτιο με χώρο γυμναστηρίου και ιματιοθήκη. Στο χαμηλότερο επίπεδο της κατοικίας και με πρόσβαση εξωτερικά από το υπόγειο, δημιουργήθηκε ένας μεταβατικός υπαίθριος χώρος με πισίνα με υπερχείλιση, που διατρέχει και τα δύο επίπεδα του περιβάλλοντος χώρου.

Στο επίπεδο της πισίνας, στη νότια πλευρά, βρίσκονται οι χώροι διημέρευσης με άμεση πρόσβαση στον υπαίθριο χώρο, που περιλαμβάνει χώρο μπάρμπεκιου και καθιστικό. Σ’ αυτό το σημείο κατασκευάστηκε επίσης πέργκολα από μεταλλικά στοιχεία στον ακάλυπτο χώρο, ο οποίος είναι νοτιοδυτικός και έχει ανάγκη σκίασης.

Η επιλογή των υλικών και των επίπλων συνολικά στοχεύει στη δημιουργία ενός χώρου υψηλής αισθητικής με μινιμαλιστική διάθεση. Γι’ αυτό το λόγο χρησιμοποιείται μια μικρή αλλά ισχυρή παλέτα υλικών όπως το ξύλο και το μέταλλο.

Η εξυπηρέτηση και επικοινωνία στις στάθμες της κατοικίας γίνεται μέσω της κεντρικής εισόδου και διευκολύνεται απο την εσωτερική κλίμακα και τον ανελκυστήρα.

Κατά την εκπόνηση της μελέτης δόθηκε βαρύτητα στην εξασφάλιση της λειτουργικότητας του κτιρίου. Η πρόσβάση από τον ακάλυπτο χώρο στα επί μέρους τμήματα του κτιρίου είναι εύκολη, αφού το κτίριο είναι από τις δυο πλευρές ελεύθερο. Εξασφαλίστηκαν όλες οι απαιτήσεις του κτιριοδομικού κανονισμού ώστε το κτίριο και τα επί μέρους στοιχεία του να εξυπηρετούν τη χρήση, για την οποία προορίζονται. Ταυτοχρόνως, με την εξωτερική θερμομόνωση του κτιρίου έχει επιτευχθεί η εξοικονόμηση ενέργειας της κατασκευής σε συνδυασμό με την τοποθέτηση ενεργειακού τζακιού εσωτερικά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 3 =