αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑLidl Hellas: «Δίνουμε μισθούς διπλάσιους του βασικού, στους 8ωρους υπαλλήλους μας»

Lidl Hellas: «Δίνουμε μισθούς διπλάσιους του βασικού, στους 8ωρους υπαλλήλους μας»

Η απόφαση του Σκλαβενίτη να υπογράψει νέα σύμβαση εργασίας επανέφερε στο προσκήνιο τη συζήτηση για τις απολαβές στο οργανωμένο λιανεμπόριο τροφίμων.

Δεν ήταν λίγοι μάλιστα εκείνοι που αναρωτήθηκαν εάν και οι υπόλοιποι μεγάλοι παίκτες του χώρου θα προχωρήσουν σε αντίστοιχες κινήσεις εξορθολογισμού, προκειμένου να διατηρήσουν τις ισορροπίες στην αγορά.

Πηγές της Lidl μιλώντας στο mononews.gr επισημαίνουν πως η εταιρεία όχι μόνο δεν προτίθενται να προχωρήσει σε μειώσεις, αλλά σκοπεύει να συνεχίσει να επιβραβεύει τους υπαλλήλους της για τη συνεισφορά τους στην ανάπτυξη που εμφανίζεται τα τελευταία χρόνια.

«Για μας οι συνεργάτες είναι πολύτιμοι γ’ αυτό ανταμείβουμε τις προσπάθειές τους και αμείβουμε το σύνολο του προσωπικού μας με μισθούς άνω του μέσου όρου της αγοράς», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο μηνιαίος μισθός ενός 8ωρου υπαλλήλου καταστήματος στη Lidl φτάνει το διπλάσιο του βασικού ισχύοντος μισθού (586 ευρώ) ενώ ο μηνιαίος μισθός του διευθυντή καταστήματος ανέρχεται στα 2.250 ευρώ. Επιπλέον, οι διευθυντές καταστημάτων έχουν στην κατοχή τους εταιρικό αυτοκίνητο και για προσωπική τους χρήση.

Συνολικά για τη μισθοδοσία του προσωπικού της στην Ελλάδα, η γερμανική αλυσίδα δίνει σε ετήσια βάση περισσότερα από 110 εκατ. Ευρώ.

Οι παροχές της Lidl προς το προσωπικό της δεν σταματούν εδώ. Μόνο για την περσινή χρονιά, οι περίπου 5.500 εργαζόμενοι της μοιράστηκαν το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ ως bonus.

Πέρα από τις χρηματικές απολαβές, η Lidl προσφέρει στους υπαλλήλους της και ένα ολοκληρωμένο σύστημα ανάπτυξης και εκπαίδευσης το οποίο προσαρμόζεται και ανασχεδιάζεται, ώστε να είναι πάντα επικαιροποιημένο βάσει των αναγκών που προκύπτουν. Μόνο για το 2016 δαπανήθηκαν περισσότερα από 1.000.000 ευρώ για το σκοπό αυτό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × three =